Patras-Ancona

2013

Halandritsa is een knooppunt van wegen, we staan in de bocht tegen over een school en kijken uit op het dorp en naar de kust. Even later komen er van een weg bovenaf jongelui met een paardje en een grote kudde schapen van boven af en lopen het dorp in. Allemaal heel landelijk en dat zo vlak onder de grote stad Patras.

 

 

 

 

 

's Avonds lopen we nog even het dorp in en zien dan hier en daar nog wat oude winkeltjes open, echt nog jaren 50tig stijl. Het is rustig 's nachts, ondanks dat we gewoon langs de weg staan,tot er opeens een auto stopt, man blijft erin zitten. Het is 6 uur en nog pik donker bij de bomen brandt een lamp dus we zien wel wat er buiten gebeurt. Even later komt er weer een auto, parkeert vlak naast ons maar de man zien we niet meer. Marinus schijnt met de zaklantaarn in de auto, leeg. Even later weer een auto 3 mannen er in, stappen uit maar gaan weer naar binnen het is behoorlijk koud. Dan bij de volgende auto die stopt en parkeert wordt duidelijk wat hier aan de hand is. De man haalt geweer en spullen uit de auto, het zijn jagers. Het is zaterdag en het eerste weekend in oktober, het jachtseizoen is misschien geopend?

Nadat we dus allebei aan een kant naar buiten hebben liggen kijken, de boel een beetje in de gaten houden, gaan we weer gerust slapen. 's Morgens als het licht is herhaalt het zich. Man parkeert ook vlak naast ons, we konden hem bijna van uit bed in de auto zien zitten. Halandritsa ligt op een knooppunt van 8 wegen, dit is een punt waarop men afspreekt. Komt weer een auto, hier zitten er al 3 in, haalt ook geweer en spullen uit de achterbak en vertrekt met de andere 3. Dit keer met een karretje (met hond) achter de auto. Dit hebben we in het zuiden van de Mani heel veel gezien, allemaal auto's met hondenhokken. En in de bergstreken zie je ook overal borden met kogelgaten, zo'n bord is natuurlijk mooi om even te oefenen.
In Patras gaan we meteen naar het kantoor van Minoan bij de nieuwe haven. Vandaag zat helemaal vol,wat natuurlijk jammer was, maar morgen kunnen we met de boot naar Ancona daar was wel plaats. Onze terug tocht was eigenlijk geboekt voor 10 oktober maar zoals ik al voorspeld had gaan we weer omboeken. En de terugtocht ging naar Triëst, nou daar hadden we echt geen trek meer in, in zo'n lange overtocht. Ondanks dat de voorspellingen, wisselvallig waren voor het weekend, hebben we de hele dag zonnig weer gehad. Even voorbij Patras aan de zuidkant staan we aan het strand bij Monodendri ( N 38.17013 E 21.67322). Morgen vertrekken we dus om 6 uur 's avonds naar Ancona en gaan dan via Zwitserland terug. We hebben nog een Zwitserland sticker van onze reis naar Sicilië. In het Italiaanse restaurant(wifi) vlak bij gaan we 's middags eten en plaatsen even dit laatste verslag.


 

 

 

 

 

Zondag vertrekt de boot om 6 uur uit Patras en de volgende dag zijn we om 5 uur in Ancaona. Als we van de boot afrijden is het al donker en rijden we naar de ons bekende CP in Senigallia(N 43.70456 E 13.23757) vlak naast de doorgaande weg. Niet echt een rustige plaats maar wel met een loosput! De volgende dag komen we tot Mülheim, het was even zoeken naar de CP (N37.80983 E 7.63000 zonder voorzieningen). We hadden een rustige nacht maar je moet met parkeren wel uitkijken voor de parkeerders die de volgende dag komen. 's Avonds zijn we mooi voor de avondspits weer thuis. Het was weer een mooie reis met prachtig weer en nauwelijks regen.