Heenreis

2013

We zijn 23 augustus vertrokken voor onze rondreis over de Peloponnesos. Omdat we familie in Blomberg hebben zijn we eerst daar naar toe gegaan. Blomberg, nog net in Nordrhein-Westfalen, heeft ook een beetje een relatie met Nederland omdat hier heel lang een grote kazerne was waar een deel van het Nederlandse leger(de groep geleidewapens van de luchtmacht)gestationeerd was. Nadat dit allemaal opgeheven was zijn heel veel Nederlanders hier blijven wonen en werken.

 

 

 

 

 

Zondag middag zijn we uit Blomberg vertrokken en hebben in Schlüsselfeld overnacht op de CP(N 49.75597 E 10.62194), aan de andere kant van de stad bij de oude toegangspoort is er nog plek waar we ook al eens gestaan hebben. Via Oostenrijk, Slovenië zijn we naar Triëst gereden. We hebben even onder Postogna op een CP(autocamp) in Radzdito overnacht(€ 11,20 incl stroom). Er is internet bij de bar, maar ik kon in de camper met mijn alfa antenne prima inloggen. Er waren echter ook een paar open netwerken! De volgende dag was het een klein uurtje rijden naar Triëst, een en ander reed vlot aan, de haven (porto) stond goed aangegeven en zo stonden we om 12 uur al op het haventerrein. We waren niet eens de eersten, wel de enigste Nederlanders zo te zien. Wat er zoal ‘s avonds en ‘s nachts bijkomt zie je niet. Het is nl ‘s avonds om 11 uur inchecken en het inschepen begint op half 4 ‘s nachts.

 

 

 

 

 

Vertrek is dan woensdagochtend om half 6, dan ga je eerst nog naar Ancona. We zijn het er helemaal over eens dit doen we dus niet meer, een overtocht van 36 uur. Waar Venetië nog een bepaalde charme heeft om vanuit te vertrekken en ook om de dag ervoor in de buurt te staan, is hier helemaal niets. Het was ook opvallend rustig, maar dat veranderde toen er bij Ancona heel veel mensen bij kwamen. Voor het camping onboard is in de plaats gekomen dat je een binnenhut krijgt en een etensbon voor lunch of diner. Dit is dan in Line 2, waar een minimale keus is. Salade, hoofdgerecht en fruit, consumptie moet je zelf betalen. Bij Minoan is er nog niets veranderd, een cappuccino in een kartonnen bekertje voor € 4, een uurtje internet voor € 6. Misschien boeken we terug wel om naar Ancona, maar even kijken wat de mogelijkheden zijn, normaal deed men hier nooit moeilijk over. Maar je weet het maar nooit, zo te zien is er bij Minoan niets veranderd. Donderdag avond(29/8) om 6 waren we in Patras en begon onze rondreis over de Peloponnesos.