Methoni

2013

Methoni en Koroni waren de ogen van Venetië. Beiden liggen op de linker landtong van de Peloponnesos, Methoni aan de westkant en Koroni aan de oostkant. Strategische punten dus om alles goed in de gaten te houden. Ooit was het ook een vertrekpunt voor pelgrims naar Palestina. Methoni heeft een fort waar je ook nog Turkse baden ziet ,dus ook weer een teken dat de Turken hier eens ook zaten.

De hoofdingang van het fort in Methoni.

Het fort is vrij toegankelijk en je kunt best wel een tijdje zoet brengen met een en ander te bekijken. Vanaf het fort kun je nog het eilandje Bourtzi bezoeken waarop een verdedigingstoren staat. Bij een leuk visrestaurant op het strand eten we wat en gaan opzoek naar een mooi plekje. Even voor bij Methoni zagen we een strand bij 2 tavernes waar campers stonden. Vlak daarna komt een lang strand(Finiki beach) even voor Finikounda . Een mooi lang strand maar met uitdrukkelijke verbodsborden voor campers( N 36.79978 E 21.74893). We hebben ze maar even genegeerd, voor een middagje moet toch kunnen. Wij blijven meestal maar een nacht staan en in voor en naseizoen gaat dat meestal goed. En kijk eens daar staan zo waar de zeenarcissen. Heel erg mooi en begeerlijk, geen borden over bescherming etc. Toch maar even gewacht tot dat het donker was en iedereen vertrokken was. We staan er alleen, in de verte staat nog een klein busje.

We hebben wel diverse campers op de weg zien stoppen en kijken maar zo'n verbodsbord schrikt natuurlijk enorm af! We staan er heerlijk rustig komt er ineens midden in de nacht, om kwart voor 2, een vuilnisauto naar beneden racen, we horen ze praten. Marinus had de bak vanwege de stank een stuk verder van de wind af gezet. De bak werd geleegd en werd weer keurig achter onze camper gezet. Ach ja moet kunnen hoor, wij draaien ons weer om en slapen rustig verder. Dit hebben we al zo vaak meegemaakt dat de vuilnis midden in de nacht opgehaald wordt, we kijken er niet meer van op. De volgende dag gaan we naar camping Anemomilos bij Finikounda, ACSI camping met wifi en wasmachine. Het staat hier helemaal vol met Duitsers, Italianen, Oostenrijkers en wat Fransen. Nederlanders hebben we tot nog toe weinig gezien. Het is echt een camping van ons kent ons, niet echt ons ding. 's Middags lopen we naar het dorp dat vlakbij is. Alles is weer schoon,apparatuur opgeladen dus de volgende dag snel weg van de camping.

De haven van Finikounda.

In de WOMO lezen we dat bij Vasilitsi een strand is waar campers regelmatig staan. Het is het Kalamaki strand en vanaf de plaats is het nog een behoorlijk stukje rijden(N 36.74527 E 21.90676) We staan er met nog 2 campers bij een rustig (klein)strand met helemaal geen voorzieningen. Later horen we van de buren dat er boven bij het kerkje een kraan is. Af en toe komt er een auto of brommer en dan gaat men even zwemmem. Op eens komt er een mannetje de berg af met een soort landbouwkar met pruttelende hulp motor. Hij draait beneden bij het strand en de motor slaat af. Natuurlijk hebben de 3 camperaars hem weer aangeduwd en hup daar ging hij weer de berg op. Wat hij nu kwam doen, geen idee, nieuwsgierig denk ik.