Koroni

2013

Koroni, ook weer en Venetiaanse stad, hier kon men goed de scheepsroute van de Adriatische zee naar Kreta in de gaten houden. Koroni heeft niet echt een strand of baai waar je met de camper kunt staan op loopafstand van het dorp dus maar weer even voor de camping gekozen.N 36.79932 E 21.95013. Dit is wel vlakbij het dorp en het heeft in ieder geval een zwembad , er is wifi en het is hier heerlijk rustig.

Helaas geen uitzicht op zee, je moet 50 m de trap af naar beneden dan sta je aan het zandstrand. Je kunt dan langs het strand naar de stad lopen. We staan onder de bomen redelijk koel, het is nl behoorlijk heet. We klagen maar niet als ik de slechte berichten van het weer in Nederland lees. We zagen op het internet dat het in Koroni vandaag 36 graden is. Een beetje te veel van het goede maar toch altijd nog beter dan kou en regen. 's Morgens waren we het dorp(stadje) al door gelopen, een echt Grieks stadje dat nog niet door toeristen is overlopen. Hier horen we ineens Scandinaviërs en Engelsen. Het is eigenlijk te warm om naar boven naar het kasteel te gaan, eerst maar eens zwemmen. We hebben het zwembad praktisch voor ons alleen.

Het strand beneden bij de camping, je loopt zo naar het dorp toe.

Achter in de middag na de siësta het dorp maar weer in en omhoog gelopen naar het kasteel. Eigenlijk een grote vesting/burcht uit 1206 met daarbinnen gewoon diverse privé huisjes en een nonnenklooster. Leuk om over het terrein te lopen, er zijn dus ook geen openingstijden. We bezoeken het klooster, dat zal tussen de middag wel gesloten zijn! Ik word door een nonnetje even aangekleed(omslagrok) was er eigenlijk niet op voor bereid dat we hier naar toe zouden gaan. Het blousje met de blote armen was oké. Je kunt vanuit het klooster naar het hoogste punt van de burcht voor het uitzicht over het terrein. Hier zien we ook dat aan de andere kant van de stad ook een boulevard met een strand is. Het klooster terrein ziet er allemaal keurig onderhouden uit, net een kleine boerderij met overal gebouwen. Ik vraag met hoeveel nonnen ze hier nog wonen, slechts 6. Daarna beneden op de kade bij de haven maar een visrestaurant uitgezocht en een lekker vissoep gegeten. Het is eigenlijk te warm om te koken.

Staat in Koroni die naar boven loopt naar de burcht.

Koroni is een leuke plaats maar omdat het warm is en we geen uitzicht hebben vertrekken we na 1 dagje camping toch richting Kalamata. Aan de zuidkant van Petalidi(markt op vrijdag)  zien we ineens een parkeerplek aan het water met schaduw en een douche. (N 36.94746 E 21.93206) We besluiten hier maar te blijven, het is wel een stenen strand, maar je kan niet alles hebben en de schauw en een douche zijn wel erg prettig. We staan wel langs de doorgaande weg maar afgezien van de spitstijden is het best wel rustig. Marinus zegt nog we zullen vannacht geen last hebben van een vuilnis wagen. Maar om 1 uur 's nachts komt er toch een auto naar beneden gereden. Ik had even ervoor ook al gedacht ik hoor een brommer en die stopt. We staan helemaal alleen dus je bent toch wel alert en nog een bijkomstigheid het is nu vrijdag de 13e. Griekenland in combinatie met vrijdag de 13e daar hebben we een hele slechte ervaring mee. In 2008 brak het koppelingpedaal van de toen nieuwe camper af toen we halverwege ergens in Pilion stonden. Na heel wat gedoe zijn we toen weggesleept naar Volos. Ik denk dat ik iets hoor zeg ik en we hangen ieder aan een kant uit een raam te kijken. Marinus schijnt met de zaklantaarn, maar niets te zien. De auto stond veel verder weg uit het zicht. Je blijft toch kijken en wachten op wat gaat komen misschien. En ja hoor om 2 uur rijden brommer en auto weg van het terrein die hadden duidelijk een afspraak met elkaar. Het bekende ritueel op afgelegen parkeerplaatsen. Toen zijn wij nog een tijdje bezig geweest de muggen te vangen die ivm het kijken door de open ramen naar binnen gekomen waren. De volgende dag aan de doorgaande weg in Kalamata LPG getankt, ook prettig dat die tank weer vol is. Ik gebruik toch wel regelmatig de oven, het is even wat brood opwarmen of een stuk pizzabrood voor tussen de middag. Met een aantal jaar geleden is het nu toch veel gemakkelijker LPG te tanken.