Ermioni

2013

Didyma

We zijn weer de bergen ingegaan richting Didyma, hier zijn een paar grote gaten in het landschap. Ik lees dat het een ingestorte grot is maar ook dat het meteoriet inslagen zijn. Je gaat van de grote doorgaandeweg af richting Didyma en bij Didyma zie je aan je rechterkant al de gaten in de berg. Een klein stukje van de weg af kom je bij een van het grote gaten in de grond(N 37º28"10.5" E 23º10'02.8"). Hier hebben hebben ze 2 kerkjes/kapelletjes in de wand gebouwd. Via een klein tunneltje kom je in de grote diepe kuil. Eén kerkje is gesloten maar de andere is open. We lopen nog naar de andere inslag Marinus klimt nog omhoog om er in te kijken. Mij is het teveel geklauter over stenen en het was niet de moeite waard want verder was er niets te zien. Het is weer een prachtige route en we gaan weer naar de volgende baai, Salandi beach ( N 37.44810 E 23.12451), ook weer bekend bij veel camperaars.

Kratergat in de berg bij Didyma .

Groot strand, met bomen, voor een verlaten hotel. Als we er aankomen zien we diverse campers staan bij de bomen maar een stuk van het strand. Op het strand staat 1 grote tamarisk met behoorlijk wat schaduw, we zetten de camper er neer en laden stoelen en tafel uit. We zitten net komt er een auto en die zet hem pal voor de camper ook in de schaduw. Moet kunnen hoor, we kennen dit soort dingen wel en vinden het altijd wel komisch. De mensen laden ook hun spullen uit en wij beginnen meteen een gesprek, de man spreekt goed Engels. Na 10 minuten komt er een 2e auto blijkt van hun vrienden te zijn waar ze mee afgesproken hebben en die zet de auto aan de andere kant ook in de schaduw van de grote boom. We praten gezellig verder, de mannen bezichtigen de camper en wat later gaan ze bij het water zitten en gaan zwemmen. Marinus loopt over het terrein komt er een camperaar op een scooter aan en vraagt of die camper van hem is, wijzend op onze camper. U staat daar niet goed want dat is een Griekse plaats????? Hoe zo zegt Marinus die mensen hebben er geen probleem mee en ik ook niet. Als de politie kwam zouden we het wel merken????? En zeer geiriteerd stoof hij weg op zijn scooter zonder nog wat te zeggen. Wij natuurlijk aan de Grieken vragen, het zijn allemaal Griekse plaatsen zei die en moest er ook om lachen. Veel camperaars staan vrij lang op deze plekken(vertelde hij ook) en gaan dan misschien niet vlak vooraan staan. De jalousie en/of ergernis misschien, van komt er ineens een Nederlander(wij zijn de enigste hier) en die staat prominent vooraan helemaal in de schaduw. Geen idee wat dit soort gedrag inhoudt, de Grieken vinden het ook flauwekul. Wij vinden het veel leuker met de Grieken te praten dan met dit soort camperaars. De Griek vertelt dat hij vroeger ook in het hotel heeft gewerkt en dat sinds de dood van de eigenaar het leeg staat. Onenigheid bij de erfgenamen! Achter ons staan 2 Italianen, die vis gevangen hebben en mosselen en andere schelpdieren, Daar hebben we ook een aardig gesprek mee, daar horen we ook geen problemen van. We blijven lekker staan natuurlijk, morgen richting Kranidi en Portocheli. Daar hebben Willem-Alexander en Maxima hun vakantiehuis, dus je begrijpt dat het hier mooi is die gaan echt niet op de minste plekjes zitten.

Ermioni

De volgende morgen vertrekken wij weer van het strand en via Kranidi naar Portocheli gereden in de zuidpunt van Argolis. Dit is een drukke havenplaats dus hier hebben we boodschappen gedaan. Het is zondag en de Lidl bij Kranidi is dicht, maar hier is alles open. Brood en een broodpizza voor tussen de middag gekocht zo hebben we alles weer bij ons voor als we weer een mooi plekje vinden. Het is hier een echt tuinbouw gebied er zijn heel veel boomgaarden met granaatappels. We komen Ermioni aan de westkant binnen, wat officieel niet mag er staat nl een een inrijverbod voor grote voertuigen. Wij doen ook maar eens Grieks enrijden door en parkeren aan het begin van het oude gedeelte en lopen wat rond. Hier zien we ook weer de octopussen te drogen hangen. Daarna rijden we naar de andere kant waar het veel drukker is. Hier in de omgeving is het moeilijker een plekje te vinden want er zijn vaak hotels en appartementen waar overal no camping borden staan. In de haven van Ermioni zou je ook prima kunnen overnachten maar wij zoek een plekje aan een strandje. Voorbij het veer naar Hydra vinden we een klein plateau bij een kerkje met mooi uitzicht op Hydra(N 37.41407 E 23.45508) en kunnen we zo naar beneden lopen om te zwemmen. Het is hier heel erg druk met boten en zeilboten, leuk om die allemaal voorbij te zien varen, een prima plekje. Geen regulateur hoe we moeten gaan staan. Op deze plekjes, ook de grote afgelegen stranden heb ik natuurlijk geen wifi maar maak ik gebruik van mijn Vodafone dongel zodat ik toch even wat op Reisavontuur.com kan plaatsen. Het is hier 's avonds erg donker en stil dus dat we gaan weer met de kippen op stok.

Haven aan de zuidkant van Ermioni.