West Griekenland

 

2011

29 Augustus zijn we vanuit Venetië naar Patras vertrokken voor een reis door West Griekenland en voor al om de Ionische eilanden Zakynthos, Kefalonia en Lefkas te bezoeken. Eiland hoppen dus. Toen wij op Zakynthos waren, kwamen we er achter dat de veerboten tussen de eilanden stil lagen. Dit was sinds 1 september, men wist niet wanneer er weer gevaren zou worden, er waren problemen met the goverment! Dit hield dus in dat we van Zakynthos weer terug moesten naar Kilini, op het vaste land, en van daaruit weer naar Kefalonia. Daarna konden we ook niet met de veerboot van Kefalonia/Lefkas wat maar een klein stukje is. We moesten of weer terug naar Kilini, dan weer naar Patras rijden, of we konden de veerboot naar Patras nemen. We hebben voor het laatste gekozen. Van Patras ga je dan de nieuwe brug weer over naar het noorden, richting Lefkas. Dit eiland heeft een brugverbinding met het vaste land dus dan ben je niet meer afhankelijk van een veerdienst.

Stukje bij beetje wordt het verhaal dan duidelijk, de tussenliggende veerdiensten zijn gekocht door Russen en de Griekse regering zegt dat de papieren niet in orde zijn. Men wil denk ik geld zien.

Daarna zijn we via de kust van Epirus weer omhoog gegaan, onze terug vaart zou zijn vanuit Igoumenitsa naar Venetië. Onderweg hoorden we 2 keer camperaars zeer enhousiaste en positieve verhalen over Albanië vertellen. Vandaar dat we besloten om ook een kijkje te gaan nemen. We zijn 3 dagen in Albanië geweest een zeer positieve ervaring. We zijn ruim 6 weken weggeweest en hebben ruim 4300 km gereden en natuurlijk veel gevaren.