Italië

 

2007

Onze eerste reis naar Italië is een rondreis langs de kust. Voor deze reis hebben wij gebruik gemaakt van de Michelinkaart Italië in ringbandvorm, Wij maken ook gebruik van de Duitstalige Promobil  Stellplatz-Atlas Italien. De Trotter gids Zuid-Italië/Rome. Diverse streekboekjes  o.a. Calabrië ANWB-extra.

2010

De tweede reis is een reis van bijna 5 weken door Toscane. 31 augustus zijn we vertrokken en 4 oktober waren we weer thuis. We hebben 4710 km gereden, behalve de TomTom gebruikten we de Michelin ringbandgids van Italië(A4 formaat). En een aantal campergidsen zoals het NKC camperplaatsenboek en de Duitse Promobil Stellplatz-Atlas van Noord en Zuid Duitsland, deze laatste 2 gidsen gebruiken wij altijd voor de heen en terugreis door Duitsland.

Wij hadden diverse reisgidsen mee maar vonden van Kosmos on the road Toscane-Umbrië en Insight Guide Toscane de prettigste. De titels geven de indruk dat het in het engels is, maar het zijn 2 nederlands talige gidsen.

2013

De derde reis was een rondreis over Sicilië in 8 weken, 13 april zijn we vertrokken en 8 juni waren we weer thuis. Heen en terug zijn we met de boot van Genua naar Palermo gegaan. Totaal hebben we 4576 km gereden waarvan ruim 2000 op Sicilië, hier hebben we een rondje eiland gedaan vanaf Palermo rechts om, met de klok mee dus.

2014

Onze vierde Italië reis was naar Sardinië, we hebben in het voorjaar in 5 weken een rondrit tegen de klok in gemaakt. We hadden alleen een heen overtocht geboekt vanuit Livorno naar Gorfo Aranci en de terug overtocht hebben we ter plekke in S.Teodoro geboekt.

In het najaar hebben we een rondreis langs de Noord Italiaanse meren gemaakt, onze 5e Italië reis. We hebben 12 meren bezocht van west naar oost, beginnende bij het Lago Maggiore. Dit was vooral een campingreis waar we nauwelijks "vrij" gestaan hebben.

2015

In het najaar hebben we een rondreis door Umbrië gemaakt, het groene hart van Italië.

2016

Inmiddels onze 7e reis van ruim 9 weken, deze keer naar oa Rome, Napels, de Amalfikust en het zuiden van Italië.

2018

We maken een reis door Toscane en gaan naar het eiland Elba. Een reis van 2 maanden waarin we 4109 km gereden hebben.

2023

Een reis door het midden van Italië, ten zuiden van Napels langs de kust om bij Villa San Giovanni de veerboot naar Sicilië te nemen.
Dan het zuiden en het noord westen van Sicilië om bij Palermo de veerboot naar Livorno te nemen.

 

 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...