Weer naar Griekenland

Juni 2021

17 Juni vertrekken we maar gaan eerst bij onze zoon in Duitsland langs en dan wordt het even kilometers maken naar Bari.Het is even niet anders, we zijn al blij met de camping onboard overtocht. 's Middags zijn we in Blomberg het was toen zo warm dat het lekkerder binnen was dan buiten op het balkon. ‘s Avonds in een dorpje verderop lekker gegeten buiten op het terras.

 

 

 

 

 

De volgende morgen vertrekken we en in zuid Duitsland nu een Go box gekocht dit ivm het gewicht van onze camper, die is meteen bij aankoop al opgewaardeerd van 3500 naar 4250 kg.Een eenvoudige tolsticker is dan niet genoeg. Dit zie je niet aan de buitenkant maar Oostenrijk controleert vaak en op het stuk Innsbruck Kufstein kennen we de plek met de weegbrug en politie geeft dan aan boven de 3500 kg eraf. Ach je kunt dan gewoon doorrijden maar we dachten nu gaan we het toch maar eens goed regelen.

We staan nu op de CP Kiefersfelden, 3 km van de autobahn af en vlak voor de grens. N47.61080º E12.19161º € 8 met stroompaal via euromuntje. De CP is helaas stukje verplaatst en ligt nu vlak bij de spoorbaan. Bij Kiefersfelden rijdt je zonder controle Oostenrijk in. Of dit nu ook zo is, we gaan het zien morgen, alles is nu anders. We hebben hier vaker gestaan toen wat meer naar achteren, als de hitte wat weg is maken we toch even een kleine wandeling door het dorp. Kiefersfelden is van oorsprong een boerendorp, we zien op de boerderij de kwaliteitslabels van het Meister Betrieb/bedrijf.

Kiefersfelden.

 

Marinus heeft nu de hele avond de tijd om zich te verdiepen in de Go box. Thuis ook al gedaan en zich aangemeld met oa de emissie klasse die je moet kunnen bewijzen want er zijn diverse tarieven. Geen bevestiging uit Oostenrijk gehad, ja zei de man van het tankstation dat kan een tijdje duren ☹️ nu hebben we een maand de tijd om dit via internet te doen en bewijzen. Allemaal gedoe dus. Er is geld op gestort en als het functioneert en het ding bij de tolpoort 1 keer piept dan is het goed en wordt er geld afgeboekt. Bij 2 piepjes moet je opwaarderen, bij 3 functioneert het niet dan moet je je ergens(?) melden. We wachten het af, weer een nieuwe ervaring.

Toen we de volgende morgen vanuit Duitsland Oostenrijk binnen reden hebben we geen douane/controle gezien. Wel was er op de autobahn een versmalling van de politie en dat leek wel een controle COVID test punt, maar niemand te zien. En ja hoor de Go box gaf 1 piepje dus die werkt goed, dit herhaalt zich nog tig keer voordat we Oostenrijk uit zijn, overal staan de controle punten. Als we Italië binnenrijden is het bewolkt, heerlijk, maar het blijft toch warm. Alleen even voorbij Bologna hebben we een kleine file gehad maar verder nergens. Wel is dit stuk, net als het stuk vanaf de Brenner naar Verona, heel erg druk, maar alles rijdt wel goed door.

We maken maar even wat kilometers, het is best wel drukkend warm en in de camper hebben we lekker de airco aan, prima te doen. We overnachten op een Area Sosta Camper bij het Poseidon resort in San Salvo Marina voorbij Pescara N42.07215º E14.76245º €15 incl. stroom. Het is eigenlijk een kleine familie camping, veel vaste kampeerders dus, het staat nog niet half vol maar het is wel bedrijvig want het is weekend, na ons komen er nog diversen binnen. Omdat het zo warm is rijden we die dag 907 km, tijdens het rijden hebben we de airco aan en is het nog het prettigst. Die avond zitten we nog lang buiten het is nu 24° heerlijk.