Chlemoutsi Castel

2021

Chlemoutsi Castel

We rijden naar Kastro hier vlakbij, ± 10 km, we hadden dit met de fiets kunnen doen vanaf de camping maar met deze hitte gaan we dit niet doen. We zoeken een parkeerplaats in het dorp en dan is het een klein stukje de heuvel op naar het kasteel. Met kleine camper kun je tot boven aan bij het kasteel rijden.

 

 

 

 

 

Hier ligt op een heuvel Chlemoutsi het beroemdste Frankische kasteel van Griekenland. Gebouwd tussen 1212 en 1243 ter verdediging van de haven van Killini(Glarentza destijds) .Het heeft een 6 hoekige burchttoren die voorzien is van gewelfde hallen. Er is een waaiervormige binnenplaats waar zomers concerten plaats vinden. Het heet ook wel het Tournesi kasteel naar de gouden Tournois die hier werden geslagen. Het is in diverse handen geweest oa de koning van Anjou,van de Venetianen maar ook de Turken hebben het in bezit gehad(wat niet hier in Griekenland ). In 2011 werd het gerestaureerd en men heeft er een klein museum bij gemaakt met vondsten uit het kasteel en de omgeving.

Het binnengedeelte van het kasteel.

Ach het is niet onaardig en voor €2 pp 65+ is het toch de moeite waard om het te bezoeken.Je kunt via trappen boven op het kasteel komen waar je natuurlijk een mooi uitzicht heb.

Daarna rijden we naar de havenplaats Killini, hier is veel veranderd, men heeft nu een strand met voorzieningen. Ooit stonden we hier vrij langs de weg. Nu rijden we het grindweggetje uit tot het eind en vinden een klein vrij plekje uit het zicht N37.94207º E21.14079º  Wel in de volle zon maar met een windje vanaf het water en onder de luifel is het te doen. We zien de ferryboaten naar de eilanden gaan en af en toe een vissersbootje, heerlijk die rust. Alleen 2 Grieken gesproken die hier een (illegaal) verblijfje, oude caravan hebben, typisch Grieks, vriendelijk zwaaien als ze weggaan.

Rustig plekje net buiten Killini.

De volgende morgen naar het dorp voor de boodschappen en even bij de haven kijken waar net een vissersboot gelost wordt.Bij het havenkantoor informeren naar het vaarschema en ook weer formulieren meegenomen om in te vullen. Daarna zwemmen we nog bij het strand waar stranddouches staan. We gaan nu naar camping Melissa 10 km terug, omdat het de komende dagen erg warm is, prettig om nog even de faciliteiten van een camping te hebben N37.88537º E21.112346º  €25 p.d. Gelukkig plekje met veel schaduw, bij het water is nauwelijks schaduw maar is alles bezet.

De volgende morgen vroeg een wandeling langs het strand gemaakt, goede training. Er zijn hier aan beide kanten van de camping resorts met allerlei faciliteiten. Het zou de komende dagen iets minder warm worden, zou prettig zijn, er staat nu een stevige wind, dus het voelt al wat minder warm aan. Op de eilanden is de temperatuur vaak toch iets lager, morgen gaan we met de boot naar Kefalonia.