Kato Alissos

2021

Kato Alissos

Op de ACSI camping Kato Alissos stond toen we woensdag aan kwamen 1 Franse camper, 2 huisjes waren bewoond en achter in de middag kwamen er 2 Oostenrijkse campers bij. N38.15008º E21.57734º De camping heeft geen zeezicht maar bij het water is het Panorama restaurant, dicht natuurlijk, zelfs geen stoelen op het terras, wel een prachtige zeer oude olijfboom.

 

 

 

 

 

 

Kato Achaia

Donderdag morgen op de fiets naar het dorp hier vlakbij, Kato Achaia. Eerst bij het strand gekeken, hier zagen we wat mensen bij het mooie strand en ergens was men bezig strandbedjes neer te zetten. Dan omhoog naar het dorp, in het centrum, drukte, chaos met auto’s het gebruikelijk beeld ‘s morgens van een Grieks dorp. Terrassen vol met mensen, ook maar eens aangeschoven en ons onderdompelen in het Griekse leven, siga siga. Later horen we dat het vandaag een feestdag van de plaatselijke kerk is.

De eeuwen oude olijfboom bij het Panorama restaurant bij de camping.

Terug op de camping zwemmen, afkoelen, siësta en achter in de middag weer zwemmen. ‘s Avonds eten op het plein het is een drukte bij de kerk, men staat zelfs buiten. Vanmorgen weer op de fiets naar Kato Achaia voor wat boodschappen omdat gister de winkels en ook de supermarkt dicht waren. We hadden gister een fietswinkel gezien en we zijn de bandenplakspullen vergeten. We vergeten altijd wel wat maar dit is toch wel essentieel, ik weet nog dat ik ooit een lekke band kreeg, in Nederland nog nooit gehad.

Het is nu minder druk dan gister, na een cappuccino op een terras gaan we weer naar de camping. Weer even zwemmen en wat lezen, echt even siësta houden  met deze warmte