Lefkas Geni

2021

Geni

Toen we de boot afkwamen meteen naar het schiereiland Geni bij Nidri gereden, hier zijn 2 campings in een kleine baai. We kiezen nu voor Desimi Beach, op de andere stonden we in 2011. N38.67263º  E20.71037º Dit is een kleine familie camping met een zeer gemoedelijke sfeer. Het staat vol met vooral Italianen en veel Hongaren, keus voor een plek was er niet, we doen het maar.

 

 

 

 

 

We staan achter het gebouw met uitzicht op het afwasgedeelte en receptie-restaurant. Het eten kan ook bij je camper bezorgd worden.Er gebeurt dus steeds van alles voor onze deur, een komen en gaan van mensen. Gezellig apart sfeertje weer heel anders dan de andere campings die we tot nog toe gehad hebben. Maandag morgen met de fiets naar Nidri, we kwamen al in de jaren 80 in Nidri met een aantal vliegvakanties. Wat hebben we het zien veranderen, zoals zo veel plekken in Griekenland. Nidri is nu super toeristisch, drukker nog dan in Fiskardo, alleen hier is veel meer ruimte in het dorp dus minder storend. Het zijn hier allemaal eet en drinkgelegenheden en verhuur van boten , scooters en auto’s en excursies mogelijkheden.

Het strand bij de camping, vooraan Desimi aan het eind Santa Maura.

Je kunt hier ook met de boot naar het nabij gelegen eiland Meganisi waarbij je dan langs het privé eiland van Onassis komt. Onassis kwam hier vaak en zijn standbeeld staat op de kade in Nidri. We wandelen langs de kade met de vele boten en door de winkelstraat. Nu is alles nog rustig maar wat zal het vanavond hier ook druk zijn, wij hoeven in ieder geval niet. Op de camping is een klein restaurant en bij het strand zijn ook wat mogelijkheden om te eten.

We drinken een cappuccino tegenover een bootjes verhuur en vermaken ons met het kijken naar de uitleg die de mensen krijgen en dan uitgezwaaid worden. We doen wat boodschappen en gaan weer terug, zwemmen, lunch en dan van 2 tot half 4 ga ik echt even plat. Reuze blij met de ventilator in de camper.Tijdens deze middag uren je vooral rustig houden, zo is het het beste uit te houden.

Dinsdagmorgen gaan we met de fiets het schiereiland Geni op, heuvels op en af, stevige klim al vanaf de camping maar met de elektrische fiets goed te doen. Aan het eind van het schiereiland staat het kerkje Agia Kyriaki, bekend als de kapel van de rots. Vissers zagen bij het langs varen ooit licht en toen is in een grot een icoon gevonden. In juli is het een aantal dagen een bedevaartsplek en kun je met een bootje vanuit Nidri er naar toe varen.

 

 

 

 

 

Vlak bij is ook de tombe van de Duitse archeoloog Wilhelm Dörpfeld die op Lefkas onderzoek heeft gedaan naar de vloot van Odysseus 4000 jaar geleden. Hij is hier in 1940 is overleden, de Lefkadianen zijn nog altijd trots op Dörpfeld.

Uitzicht naar Nidri van af Geni.

Er is op Geni ook veel bijgebouwd maar het is hier heerlijk rustig. Tijd voor een cappuccino op een terras met mooi uitzicht. Terug op de camping zwemmen, lunch, siësta houden, weer zwemmen en ‘s avonds uit eten, koken met die hitte is even geen optie. Het uitstekende camping restaurant heeft een vitrine daar staan voorbeelden van de maaltijden in, iedere dag wat anders. Het doet ons erg denken aan hoe het hier vroeger was, geen kaart maar altijd: come and look in the kitchen.