Kefalonia 2021

2021

Kefalonia

Zaterdagmorgen naar de haven van Killini gereden, ticket gekocht enkele reis € 103,60, wat boodschappen gedaan en gezwommen. We stonden prima aan de kade met een heerlijk windje, fijne temperatuur zo, het lijkt inderdaad minder warm. Om 3 uur gaat onze boot, na anderhalf uur varen komen we aan in Poros.

 

 

 

 

 

We zien van verre dat er brand op het eiland is een stukje ten zuiden van Poros.

Poros

In Poros rijden we richting boulevard langs de kust en zowaar een plek onder de bomen bij het strand N38.15288º E20.77290º. Met de wind erbij is het een aangename temperatuur. Als we door het dorp lopen zie ik dat ze nog het goede Nederlandse boek Ontdek Kefalonia- Ithaki verkopen dat ik destijds in 2011 gekocht heb, het is van de Nederlandse Hettie Metaxas-Putman Cramer die hier woont, een zeer informatief boek. We zien de hele tijd de blusvliegtuigen voorbij vliegen.

Het grote plein in Poros, toch met wat verlichting.

Op internet gelezen dat een paar dorpen, ik denk ten zw van Poros, geëvacueerd zijn. In Poros is het overal een lawaai van de aggregaten want de stroom doet het niet, is uitgeschakeld vanwege bluswerkzaamheden? Rond een uur of 10 werkt alles weer “normaal”. Zondagmorgen eerst naar de bakker voor wat lekkers, het is zondag dan is er geen vers brood, wel verse brokken pizza.

We rijden Rania Beach bijna helemaal af en zowaar weer een plek met schaduw N38.163774º E20.765984º. Een grote overhangende struik waar we tot in het begin van de middag in de schaduw zitten, daarna wordt het onder de luifel. Wat luieren, zwemmen, lezen, een prima plek, heel erg rustig ondanks dat het zondag is.

We lopen een keer helemaal naar het eind, op Park4night hadden we bij een review gelezen dat er “iets” was aan het eind. Men heeft er diverse “kunstwerken” gemaakt van gestapelde, beschilderde stenen. Heerlijk rustig dagje met een redelijk aangename temperatuur onder de 30°.