Lixouri

2021

Lixouri

Om half 9 rijden we al weer weg, We gaan bij wat stranden verderop kijken of we daar een mooi plekje vinden. Eerst even langs Xi, we weten wel dat we hier niet kunnen staan maar gewoon even kijken hoe het er nu uitziet. Nou toeristisch dus, grote hotels en grote plek voor auto verhuur, die heb je hier wel nodig. Stukje verder naar Megas Lakkos, helaas zelfde verhaal.

 

 

 

 

 

We proberen een ander klein weggetje maar dit gaat het ook niet worden. Keren en weer terug, jammer dan wordt het Lixouri weer. Het landschap is apart met hier en daar de krijtheuvels maar ook de akkers. We komen dan nog door Soullari waar een bijzonder kerkje zou zijn, volgens mijn boekje, maar we kunnen nergens behoorlijk parkeren en rijden maar door.

We staan nu aan de zuidelijke strandboulevard van Lixouri “geparkeerd” voor het gesloten Poseidon hotel N38.19467º E20.43925º . Dit is hèt strand van Lixouri, met wat parasols en een zandstrand, waar ik gemakkelijk het water in kan. Geen ideale plek maar je moet soms concessies doen, we hebben wel de stranddouches voor de deur en voor de ochtendzon een heel klein boompje waar we net met zijn 2en in de schaduw kunnen zitten. Later als de zon draait hebben we de schaduw van de camper.

Plek bij de boulevard voor het gesloten hotel.

Ook wij kijken steeds op internet hoe het verder in Europa gaat met het weer en de vreselijke wateroverlast en andere actualiteiten, lees zojuist dat het reproductie getal bijna 3 is, we zitten hier goed dacht ik. We gaan weer eten op het plein, tegen half 8 komt de stad tot leven. Als we om half 10 nog even een wandeling maken, een peripato, is het gezellig maar niet te druk. Lixouri is een gezellig stadje.

Vanmorgen naar de pier gereden, heerlijk in het windje,prima plek voor het ontbijt, bakker zit aan de overkant. Toiletgebouwtje voor het toilet ook bij de hand, ramen weer schoongemaakt, alles zit hier zo onder het stof. En bij de bloemen/plantenwinkel een basilicum plantje gekocht. In supermarkt niet te koop niet bij AB en ook niet bij Lidl. Ja iedereen heeft hier zijn eigen basilicumplantjes in pot.

Schoonmaakwerkzaamheden op de kade.

Met de boot van 10 uur gaan we over naar Argostoli( €13), nu rijden we de bergen in naar de oostkust. Mooi uitzicht naar Argostoli en het staat hier vol met cipressen, heel apart, helaas geen goede fotostopplek .