Igoumenitsa-Bari

2021

In Igoumenitsa meteen naar de haven gereden, het omboeken ging vlot, Ancona zat vandaag vol, maar voor vandaag was er naar Bari plek, we hebben het meteen maar gedaan. Fijne tijden vertrek 23,59 en volgende ochtend in Bari. Maar toen kwam het gedoe, we moesten een euplf app downloaden ons aanmelden, inloggen en het formulier invullen. Dit moesten we alle 2 op onze telefoon doen. Nee papieren formulieren van de Attica group, die we thuis al uitgeprint hadden, was niet meer goed, nieuwe regels? Alhoewel het stil was zei de dame van Superfast dat ze het druk had en was weinig behulpzaam, we waren de enigste bij de bali.

We kregen het niet voor elkaar en als ik mijn IPhone voor haar hield met het scherm riep ze steeds maar dat ik back in het systeem moest maar het lukte niet ook niet bij Marinus. We kwamen steeds op hetzelfde uit, ja dat heb je als je “digibeet” bent . Toen hij bij Anek ging informeren, is nl hetzelfde bedrijf, gaf deze mevrouw de tip om naar een meisje in het café te gaan die kon wel helpen. En inderdaad maar die was er nog best een tijd mee bezig, veel info invullen tot de geboorteplaats aan toe. Ze deed dit op mijn IPhone en gelijk ook Marinus erbij, volgens haar was het als familie ingevuld en hoefde het dus niet op 2 toestellen.

 

 

 

 

 

Later bij het strand rustig even nakijken bleek de helft er ook niet eens in te staan. En dan te bedenken dat we onze QR code op internationaal gezet hebben waar alles in staat tot telefoonnummers aan toe. Enigste info die ze moeten hebben is bootnaam, haven vertrek en aankomst en tijden. We rijden dus naar het strand, Drepanos Beach vlak bij hier is genoeg ruimte, vroeger werd overnachten hier gedoogd. Het is druk natuurlijk, maar toch even 2 x gezwommen, fijn dat er stranddouches zijn. Marinus leest nu in alle rust de info van de app door er staat dat het PLF elektronisch kan of geprint, dit is toch niet te geloven. We zagen ook diverse mensen in het gebouw met het formulier(?) lopen. Eind van de middag rijden we richting haven en vlak voor de stad nog even lekker gegeten, soms zit het weer mee.

 

 

 

 

 

‘s Avonds bij het inchecken zaten er gelukkig andere mensen, het formulier werd door gescrold, er werd nog wat gevraagd en ja het was goed pffffffff. Later horen we bij de haven van een Duitse camperaar precies hetzelfde verhaal. Voor de geïnteresseerden dit is hem : app.euplf.eu De boot had 1 uur vertraging, gauw de oordoppen in, slapen en uitslapen! 11 uur Italiaanse tijd rijden we de boot af en Marinus rijdt een spiegel van een Bulgaarse truck stuk, nou ja de plastic kap, spiegel was nog wel heel. Dit moest natuurlijk buiten “even” geregeld worden. Hadden de verzekeringspapieren al opgezocht, alles gefotografeerd. Maar de man stelde toen zelf voor het onderling financieel te regelen wat we gedaan hebben. Was dus ook weer een oponthoudje en dan duurt het nog een hele tijd voordat we het lange terrein af zijn. Staan heel vaak stil en een lange langzaam rijdende file, geen idee waarom, controles?

Lunchpauze even voor Igoumenitsa met mooi uitzicht.

We gaan naar camping La Batteria in Bisceglie waar we in 2016 ook stonden. N41.25625º E16.48126º Aan het water, maar in de zon, genoeg ruimte bij het water in de volle zon maar onder de bomen staat het vol en is het in en op elkaar. Vanaf ongeveer 1 uur krijgen we wat schaduw, maar er staat een behoorlijk windje uit zee. We hebben wat sluierbewolking en in de camper is het “slechts” 31° het voelt voor ons gewoon prettig aan zeker met de wind. Morgen maar eens kijken wat het nieuwe plan wordt.

Het verslag is nog onder constructie!

De hele reis is te lezen via het reisblog dat we tijdens de reis bijhouden, zonder speciale info voor de camperaars zoals GPS, prijzen etc maar wel met meer foto's www.pindat.com/reisblog/op.stap.met.ina.en.marinus