Giovinazzo

2021

Giovinazzo

Vandaag is het nog maar een klein stukje(200 km) naar de camping vlak bij Bari. Voor de middag komen we aan op Camping La Baia in Giovinazzo. N41.19102º  E16.65748º €25 alleen contant betalen!

 

 

 

 

 

Op de camping valt de drukte mee maar aan het water is het druk, echt weekend drukte. Zo nu even pauze, siësta, het is warm maar gelukkig hebben we genoeg schaduw. Het is weekend dus erg druk en warm, men trekt massaal naar de kust en de terrassen zaten vol tijdens lunchtijd. Of we gereserveerd hadden, nee maar gelukkig konden we plekje krijgen. Vanmorgen met de fiets naar het oude centrum waar we in 2007 ook even kort waren. Je zou naar het centrum kunnen lopen maar voor mij is dit nu te ver. Dus met de fiets en dan een kleine wandeling is te doen. Een klein oud historisch centrum met smalle straatjes , pleintjes en de grote palazzi.

We zijn al 2 keer in Puglia geweest, een leuk gebied met in het binnenland mooie plaatsjes zoals Alberobello en Ostuni, Verder aan de kust de leuke plaatsen Monopoli, Trani en Biscegli. Bari hebben we destijds overgeslagen, geen zin om daar de camper te parkeren en de stad in te gaan ivm grote criminaliteit. Hier vandaan kun je met de bus maar nu even niet ivm de conditie en de corona.

De lange boulevard langs het water met aan het eind de oude binnenstad.

Maandag, de drukte is voorbij, wat een herrie hebben we gehad tot diep in de nacht van de disco stukje verderop. Gelukkig heb ik oordoppen mee, perfect! Alles is weer normaal? geen idee of hier pas versoepelingen zijn geweest. Toch zie je op straat-boulevard mensen lopen met hun mondkapje voor. We gaan ‘s morgens weer op de fiets naar het oude centrum, we lopen nu de cathedraal binnen. In de smalle straatjes is het heerlijk koel, via de promenade aan de zuidkant weer terug. Boven bij de haven zitten we nog even op een bankje, bij een haven is altijd wel wat te zien. Doseren en vertragen is het motto.

Het grote Vittorio Emanuele plein net buiten het oude centrum.

Als we ‘s middags uit eten gaan is het ook stil, achter in de middag gaan we zwemmen en op de rotsen zitten nog niet de helft van de mensen die er gisteren waren. De Lido’s hebben ook nog niet de helft van de parasols opgezet. Nog een laatste relax-lees ochtend, na de middag vertrekken we hier naar Bari. Onze boot vertrekt om 19.30 en we komen om 13.00 in Patras aan, als alles volgens schema verloopt.