Camping Ionion Beach

2021

Kalogria

Zaterdagmorgen rijden we naar de kust bij Kalogria, een groot moeras/natuurgebied, lagune en een groot bos met pijnbomen of wel de parasoldennen. We blijven aan de zuidkant van het riviertje en komen bij een groot parkeerterrein in de volle zon. We draaien meteen om en parkeren 150 m terug onder de bomen in het bos N38.156711º E21.370965º.

 

 

 

 

 

Weekenddrukte is te verwachten dus we besluiten om maar lekker in de schaduw te blijven staan. De auto’s rijden af en aan, tussen de middag gaan we eten bij het restaurant van het lido: La Mer. Lezen en siësta houden, pas achter in de middag gaan we naar het strand op een bedje onder een parasol en zwemmen om wat af te koelen. We blijven staan om te overnachten, op zich rustig maar wel geplaagd door wat muggen. Ja logisch toch bij een moerasgebied.

De volgende morgen rijden we verder naar het zuiden, in het natuurgebied zien we veel vee en nog verder is het vooral landbouw. Overal zien we dat er geoogst wordt. We zoeken nu geen vrije plek langs de kust maar gaan rechtstreeks naar ACSI Camping Ionion Beach bij Glyfa. N37.8356º E21.133536º Alles ordentlich organisiert,gepflegt, ja een camping zeer in trek bij de Duitsers. Mooie beplanting, veel bloemen en plekjes tussen heggetjes, normaal niet ons type camping maar er is een mooi groot zwembad. Soms moet je wel eens concessies doen. De camping heeft plekjes bij het strand met zeezicht maar met weinig schaduw, maar allemaal bezet. Er zijn een paar grote bomen,onder een ervan staan wij. Zwemmen, lezen, luieren onder een parasol op het strand, hier is het nu veel rustiger dan gister op het strand bij La Mer, een verademing.

Restaurant La Mer.

Loutra Killinis

Maandagmorgen op de fiets naar Loutra Killinis, we waren hier al eens in 2011, maar het is maar 5 km hier vandaan dus een mooi klein ritje. Hier zijn de Roman Baths in een soort openbaar parkje, echt vergane glorie maar leuk om even bij te kijken. In de omgeving zijn veel grote resorts met ook de zwavelhoudende baden in gebouwen bij de hotels. Onderweg weer de vele velden met watermeloenen. Het was nu rustiger dan destijds maar gelukkig waren er een paar baders, ik mocht foto’s van ze nemen. Eén viste de modder gewoon met een stok op en smeerde zijn benen er mee in. Hij doet dit een aantal dagen achter elkaar tegen pijntjes begreep ik. Hij had ooit een zere schouder 20 dagen behandeld en weg was de pijn. De andere familie had een mooie professionele stok met een soort pollepel er aan. Het stinkt er want het zijn zwavel baden, wij kenden de zwavel baden van Saturnia in Italië dat ziet er toch heel wat prettiger uit. Je moet de blubber op laten drogen en dan spoel je het eraf.

Je insmeren en het laten opdrogen.

Op de terug weg kijken we nog even bij Camping Aginara Beach die hier vlak bij ligt. In 2011 stonden we hier, prima camping, meer ons type camping maar ja geen zwembad. Daarna weer het zelfde ritueel, zwemmen luieren op een ligbed, lezen, Frappé op het terras, siësta houden en ‘s avond eten in het restaurant van de camping.

Het strand bij camping Aginara Beach.

Vanmorgen eerst even een was gedraaid (€5) en toen met de fiets de andere kant op, ook weer een heel klein ritje. Bij Ioniko is een klein haventje en stukje verder houdt de weg op en er is daar een strand met faciliteiten. Langs dit hele stukje kust staan allemaal kleine vakantiewoningen van de Grieken, het is er nog erg rustig. Daarna weer hetzelfde ritueel als gisteren, nog even genieten van de luxe hier, morgen rijden we weer omhoog richting Killini, van waar de boten naar Kefalonia vertrekken.