Bari-Patras

2021

Bari - Patras

Om 4 uur waren we in Bari bij het ticketbureau N41.13563º E16.86808º .Eerst bij het loket passengers in de rij gestaan, nee niet goed u moet bij de trucks, bij de trucks roepen ze nee terug naar de passengers. De dagen na vaccinatie werden speciaal uitgeteld, pfffffff onze 2e prik was eigenlijk de 13e maar waren ivm de 14 dagen grens 4 dagen eerder heengegaan en wat zowaar lukte.Precies 14 dagen na laatste vaccinatie  komen we morgen Griekenland binnen . Een en ander heeft bij ons nl vertraging opgelopen ivm mijn operatie etc.

 

 

 

 

 

Zien we ineens campers staan met bordje Igoumenitsa in het raam ?????? Ja hoor de boot gaat via Igoumenitsa, ze moeten wel rond 5 uur van de boot. Een en ander is destijds natuurlijk snel beslist/geboekt ivm beschikbaarheid, dan ga je niet zeuren ik heb liever…. en dan nog maar afwachten als je nu zou veranderen of de QR code(die we vannacht moeten ontvangen)dan in orde is, dus even geen gedoe. Morgen ochtend uitslapen met oordoppen in , wij komen om 13.00 aan. We hebben de Superfast I, de “kleinste” en oudste boot die we ooit gehad hebben, met een groot opendek zien we, 5 uur mogen we al boarden.

En hoe heerlijk we staan aan de kant bij de openingen. Er staan 6 campers en 3 personen auto’s en een motor op, verder zijn het vrachtwagens. Terug hebben we de Superfast II. Er wordt weer tig keer in 4 of 5 talen van alles omgeroepen, oa dat het restaurant geopend is. Wij eten voor ons open venster en hebben niet de behoefte om ook maar even boven te gaan kijken. Het is al niet ons ding en nu zeker niet. Om 8 uur gaan de trossen los en vertrekken we naar Patras. Wat een heerlijk rustige overtocht, niet qua zee maar qua drukte.

Eerst de stroom aansluiten.

Als we half 9 opstaan zien we dat het grootste gedeelte van boord is gegaan in Igoumenitsa. Ik heb er niets van gemerkt, heerlijk geen tetterende mensen onder je open raam om 7 uur. ‘s Morgens bij de douche en toiletten ook geen mens gezien. Bordje erbij dat er maar 2 personen in de ruimte mogen. 1 uur gaan we van boord in Patras ook super snel met zo weinig vrachtwagens nog. Dan staan er 2 mannen van de douane die de motorrijder, de 3 auto’s en ons controleren op vaccinatie bewijs en PLF op onze telefoon en we kunnen doorrijden. De vrachtwagens staan in de rij en het lijkt erop dat die een PCR test moeten doen. We gaan naar Camping Kato Alissos stukje ten westen van Patras. We staan heerlijk onder de bomen, rust en ruimte.