Preveza

2016

Vonitsa

Van Menidi zijn we langs de Golf van Amvrakikos naar Vonitsa gereden, gelukkig was het weer behoorlijk opgeknapt. We staan even voor het dorp op een plek in een mooie baai,maar de voorzieningen die er zouden zijn, zijn er niet meer N38.93368º E20.91904º. Die nacht weer een hevige onweersbui, met veel regen 's morgens vroeg, we slapen maar eens uit.

 

 

 

 

 

Als het droog is vertrekken we naar Vonitsa, daar maken we een wandeling door en lopen met de paraplu(toch weer wat spatjes) naar boven naar het kasteel. Half 1, maar gesloten, het begint ook weer harder te regenen we gaan verder en rijden door de tol tunnel(€5) naar Preveza. Daar wachten we bij de haven tot het weer droog wordt en maken dan een wandeling door de stad.

 

 

 

 

 

Preveza

Het is inmiddels ook weer zonnig maar er staat een harde wind. In haven aan de kade liggen veel zeilboten, omdat het droog is komt men ook hier naar buiten, maar in het oude centrumachter de boulevard is het een saaie bedoening, alles gesloten, siësta hè! 's Avonds na het eten lopen we nog een keer door het oude centrum en dan is het er wel gezellig.

We zitten nog een tijdje buiten want ondanks de regen is het toch nog warm, zo'n 26 graden. We staan aan de zijkant van de haven en overnachten hier prima N38.96222º E20.75612º. Vlakbij op het haventerrein is een toilet en douche gelegenheid.

De kade bij het oude centrum van Preveza.

Vrijdagmorgen naar de camping vlak bij Preveza gegaan, Camping Village Kalamitsi Beach N38.97298º E20.71520º. Als je de naam hoort denk je een groot resort maar dat is helemaal niet zo, de camping ligt 100 m van het strand dus we hebben geen zeezicht. Het strand is niet erg bijzonder maar de camping heeft een mooi zwembad en dat is ook wel eens lekker.

Vanmorgen eerst snel de was in de machine en na de koffie op de fiets langs de kust naar Preveza. Dan kom je ook langs het Venetiaanse fort bij Pandokatoras. Weer zo'n Grieks projekt van 3 en half miljoen subsidie van EU en als je dan kijkt wat hier voor gedaan/gerestaureerd is staat je verstand stil. In Preveza is het druk, weekend drukte, we kopen bij de bakker een stuk pizza en gaan weer terug. 'S Middags lekker zwemmen en luieren bij het zwembad, heerlijk rustig.

Het Venetiaanse fort van Preveza bij Pandokatoras.

Zaterdagmiddag hebben we nog een klein fietstochtje naar Mytikas gemaakt niet ver van de camping. Ben ik weer gevallen, nu met de fiets, maar wonder boven wonder liep het goed af, alleen een paar schaafwondjes.