Menidi

2016

Van Ioannina naar Arta gaat door een mooi dal oa een stuk langs de Louros rivier die 30 km ten zuiden van Ioannina ontspringt in een klein meertje bij Vouliasta. Ik had het op internet gelezen van een andere camperaar,er staat een bord Springs of Louros.

 

 

 

 

 

In het dorpje over de brug meteen(!) rechtsaf N39.43273º E20.84113º. Een prachtig lunchplekje vlak langs de doorgaande weg. Je ziet het water omhoog komen en er staan 2 hele grote platanen. Het water is glashelder als de zon erin schijnt geeft het een heel mooi effect. Als we weer vertrekken zien we op het pleintje bij het restaurant dat men bezig is met kleden uit tobbes te halen. Het water draait hard in de rondte maar wordt later,als de kleden eruit zijn, stil gezet. Het lijkt wel een soort wasserij. Achter op een veld zien we er enorm veel te drogen hangen.Vlak bij zien we denk ik de oude versie hier komt het water van bovenaf, ik denk ook uit de bron van de Louros en stort ook in 3 tobbes naar beneden. Dat was even een moment van op de juiste tijd op de juiste plek.

In 3 grote bassins worden kleden en dekens gewassen.

Arta

Daarna naar Arta naar de mooie stenen boogbrug, helaas geen goede plek om ergens te staan of overnachten, vlakbij is een groot parkeerterrein maar we vonden het geen goede overnachtingplaats ivm types die er rond liepen. Dan de stad maar in op zoek naar de grote Byzantijnse kerk de Panagia Parigoritissa met 5 koepels met in de grotekoepel een mozaiek van 2.20 m van Christus Pantokrator. We hadden het kunnen weten, we waren er om 3 uur gesloten alleen 's morgens geopend. Het was al een toestand in de stad een parkeerplaats te vinden en het is heet, we besluiten om maar door te gaan, jammer.

Menidi

20 Km verder aan het binnenmeer van Preveza, de golf van Amvrakikos, vinden we bij het kleine plaatsje Menidi een prachtig plekje aan het eind van de haventje N39.03951º E21.11827º. Een geweldige plek, er is van alles te zien. Vissersbootjes die vertrekken, mensen die langs wandelen, we zitten heerlijk op de bank die we voor de camper hebben staan. Vanmorgen kwam de regen die al een paar dagen geleden voorspeld was. We blijven staan, het wordt even een relax en leesdag, onze eerste echte regendag. Ondanks dat genieten we van het uitzicht er komen toch steeds mensen even bij hun bootje kijken of alles in orde is. We staan op een harde ondergrond, scherm een beetje uit zodat de deur open kan en het niet inregent. Het wordt vannacht nog erger we "zitten het gewoon maar uit", prima plekje met ook nog een kraan bij de hand waar we gisteravond de buitendouche even op aangesloten hebben. Toen iedereen vertrokken was, hebben we ons lekker in het donker even afgespoeld, bijna echt kamperen.

Menidi.