Paralia Kastrosykia

2016

Paralia Kastrosykia

Zondagmorgen weer vertrokken van de camping slechts 15 km noordelijker gereden naar  Paralia(strand) Kastrosykia. Een tip die we een paar dagen geleden kregen van een camperaar. We staan in een olijvenboomgaard aan een mooie baai met (schoongemaakt) strand. Op het terrein is een nieuwe eenvoudige taverne: Nissos N39.09679º E20.63742º. Op het strand staan zelf parasols met ligbedden. Er zijn wat zeer eenvoudige voorzieningen, water, douche en hurktoilet maar alles gratis.

 

 

 

 

 

We zijn ’s middags bij de taverne wezen eten en hebben er nog wifi ook, het kan niet op. Dat zoiets nog bestaat, hier en daar staan wat campers en diverse kleine tentjes. Een heerlijk rustig paradijsje, hoe hebben we het weer gevonden. Vanmorgen kwam er zelfs een auto bij de Taverne, een bakker, wat een service allemaal. Als je verder wat wilt kopen moet je het steile weggetje omhoog naar het dorp daar zijn 2 supermarkten.

Het strand Paralia Kastrosykia.

Een stukje langs het strand gelopen naar het kleine haventje en we zien voor het eerst de zeenarcissen. De meesten zijn al uitgebloeid , het seizoen is natuurlijk over. Tussen de middag is het steeds hetzelfde patroon er komt wat bewolking en in de verte horen we gerommel van wat onweer, later in de middag klaart het weer op. Het is heerlijk zwemmen, het water is gewoon warm en prettig dat er een douche op het terrein staat om je even af te spoelen.

 

 

 

 

 

Na 2 dagen relaxen gaan we toch weer weg van dit mooie plekje tijd voor wat actie. We gaan een route in het achterland door de bergen rijden. De route hierboven langs de kust hebben we al 2 keer gereden dus nu maar het achterland in.