Dassia

2016

Dassia

Vanaf Kouloura langs de kust naar Kerkyra, de hoofdstad, is een mooie maar drukke weg. De weg loopt hoog langs de kust met mooie uitzichten en door kleine plaatsjes. Bij Ipsos kom je weer beneden langs het water, dit plaatsje heeft een haventje altijd een leuke plek voor een koffiestop. We wilden naar een camping niet te ver van Kerkyra maar het wordt toch ACSI camping Karda Beach in Dassia N39.68538º E19.84059º. Een van de “mooiste” campings op Corfu met zwembad en dat klopt wel. We waren ook bij een ander wezen kijken wat dichter bij de hoofdstad maar dat was niks.

 

 

 

 

 

Dassia is een toeristische plaats met wel een leuke kleine boulevard langs het water waar veel hotels aan liggen. Het ziet er rond deze tijd gezellig uit maar ik denk dat het midden zomer heel erg druk is. Onze camping ligt op nog geen 100 van het kiezelstrand. Langs het strand loopt een mooi klein wandelpad(boulevard).

Gouvia

Wij gaan eerst op de fiets naar het vlak bij gelegen Gouvia. Gouvia is het centrum van de watersporters het heeft er zelfs een grote jachthaven bij gekregen. Hier vind je ook nog de resten van de oude Venetiaanse scheepwerf. Corfu heeft veel overheersers gehad maar is lang in bezit geweest van de Venetianen. Het was ook een belangrijke plek voor de scheepvaart oa Kassiopi maar ook Gouvia. Hier waren de scheepswerven en werden de boten gebouwd, gerepareerd en ’s winters opgeslagen. Dassia is luxer dan Gouvia, in Dassia zie je meer toeristen en minder Grieken. In Gouvia is het omgekeerd, iets eenvoudiger, meer Grieken en minder toeristen.

De resten van de Venetiaanse scheepswerven in Gouvia.

We horen van de buren op de camping dat je in het grote Elea Beach hotel dat vlak bij de camping ligt ,aan kunt schuiven aan het buffet voor slechts 12 euro pp. Alleen de drankjes moet je betalen maar van 3 euro voor een halve liter wijn word je ook niet arm. Dat hebben we gedaan, 1 nadeel je eet veel te veel, maar voor een keer wel erg lekker.

De noordoostkust ten noorden van Ipsos.
Ipsos.
De haven van Ipsos.
Het kerkje van Kommeno.
bwd  Set 1/2  fwd

Toen Venetië het eiland in bezit had heeft het zich altijd met succes weten te verdedigen tegen de Turkse bezettings poging. Toen heel Griekenland in handen van de Turken was, beleefde Corfu een culturele bloei door het contact met de Italianen. Veel Grieken waren ook gevlucht naar Corfu voor de Turken. Corfu is dus nooit bezet geweest door de Turken. Napoleon versloeg de Venetianen en nam het initiatief tot de republiek de Ionische eilanden. Het is een korte tijd Russisch protectoraat geweest, daarna weer Frans en Engels en in 1864 sloot het zich aan bij de jonge Nieuw Griekse staat. Maar door de Venetiaanse periode van 4 eeuwen zie je hier de Italiaanse architectuur terug.