Parga

2016

Parga

We hebben ons weer 20 km verplaatst naar het noorden en zitten op camping Valtos in Parga N39.28661º E20.38962º. Er zijn 2 campings en deze ligt het dichtst bij de stad aan de baai ten noorden van Parga. Toen we boven door de stad reden was het even slikken hoe druk het was, natuurlijk wisten we dat Parga erg toeristisch is maar het is altijd even schrikken als je er midden in komt.

 

 

 

 

 

De camping ligt niet aan zee maar op 100 m afstand. Om er te komen rijd je dus een kleine stukje over de boulevard langs het strand. De eerste reactie was ook, hier blijven we niet maar nu we eenmaal hier staan valt het op de kleine camping reuze mee. De camping is een oase van rust achter het drukke strand, de plek is ruim en met schaduw en we voelen zelfs af en toe een zacht briesje.

 

 

 

 

 

’s Middags lopen we langs het strand naar het haventje aan het einde van de baai. Het lijkt hier nog wel volop seizoen, het is er erg druk, veel Bulgaren, Roemenen, Serven, Macedoniërs en Albaniërs. Houd je van drukte dan is dit de plek, massa toerisme in een prachtig mooie omgeving dat wel.

Het drukke grote strand ten noorden van de Parga.

De baai bij Parga zelf heeft nauwelijk strand dus men komt met taxi bootjes naar deze mooie baai. Parga heeft zeer veel overheersers gehad, is lang Venetiaans geweest, Frans en Engels. Op grond van een overeenkomst met de Engelsen, kocht Ali Pasja het en zo was het weer Turks. De Turken hadden in 1539 de stad ook al eens verwoest. In het ene boek staat dat de inwoners toen vertrokken naar Corfu terwijl een ander boek schrijft dat Ali Pasja ze verjoeg. Gezien zijn reputatie lijkt me dat eerder het geval. Tot 1913 is de stad Turks geweest, daarna werd het Grieks.

Parga met links boven op de heuvel het Venetiaanse fort.

Vrijdag morgen voor het vreselijk warm wordt langs het strand naar het fort gelopen. Hier boven kun je vrij rond lopen en is er nog het een en ander te zien. Het uitzicht naar beiden kanten is prachtig, de ligging van Parga is erg mooi. Het is dan ook van Epirus de meest toeristische bestemming. Daarna lopen we wat door de stad, nou ja eigenlijk een groot dorp. Als we op een terrasje zitten met een frappé zien we van alles aan ons voorbij trekken. Aan deze kant van de stad tegenover het kleine eilandje is nl ook nog een strandje, van de categorie, druk, drukker, drukst.

 

 

 

 

 

Met de taxiboot(€2) die om het half uur vaart gaan we weer terug, tijd voor siësta en daarna zwemmen. Morgen weer verder, kijken of we in Igoumenitsa het simkaartje kunnen verlengen en een overtocht regelen naar Corfu.