Sithonia

2017

Na Thessaloniki rijden we Halkidiki in en vinden bij het strand van Nea Triglia een prachtig plekje N40.26820º E23.18289º. We vinden het zo'n mooi plek dat we de volgende dag blijven, tijd voor een relax dag. Het is hier nog erg rustig, het is prachtig weer en we hebben vandaag zelfs gezwommen.

 

 

 

 

 

Bij Nea Moudania zijn we naar het schiereiland Sithonia gereden. In 2008 hebben wij in Halkidiki de hele kust gereden en Kassandra het westelijke schiereiland is compleet volgebouwd met hotels, appartementen en vakantiehuizen. Als camperaar heb je daar weinig te zoeken, we slaan het nu dus over.We overnachten bij het strand van Psakoudia N40.25751º E23.49934º

 

 

 

 

 

De volgende dag rijden we naar Nea Marmaras dit is de grootste toeristische plaats op het schiereiland, we maken hier een wandeling door en merken dat het seizoen hier langzaam op gang komt. Tijdens de volksverhuizing in 1923 hebben de Grieken die vanuit Turkije hier kwamen de plaatsen de naam gegeven waar ze vandaan kwamen. Marmaras werd dus hier Nea Marmaras, er zijn heel veel plaatsen met de toevoeging Nea(nieuw).

 

 

 

 

 

We maken een kleine stop bij de haven van Porto Koufo, dit zou ook een goede overnachtingsplek zijn maar wij gaan verder en  vinden daarna weer een prachtig plekje even boven Toroni N39.99203º E23.89262º

Nea Marmaras

De route langs de westkust is mooi, we hebben op 2 mooie plekjes aan de westkust gestaan en staan inmiddels op de ACSI camping Melissi aan de zuid oostkust N40.04572º E23.98485º. Het was tijd voor de was, 2 wassen gedraaid en in no time was alles weer droog. Het is mooi weer maar er staat ook een behoorlijke wind. Achter in de middag gaan we een stukje fietsen langs de baai bij de camping. Er zijn hier veel kleine baaitjes met strandjes en natuurlijk de bijbehorende vistavernes.

 

 

 

 

 

Zondag zijn we weer gaan fietsen, eerst stukje landinwaarts naar Sykia, een dorp waar je geen toerist ziet. Daarna naar Sarti dit is het grootste dorp aan de oostkust. Er is hier in vergelijk met 9 jaar geleden veel veranderd, een nieuwe boulevard en veel appartementen bijgebouwd. Aan het eind van het dorp is het uitzichtpunt "verbouwd" met banken en perken met planten. We zien hier in het zuiden van Sithonia de subsidie borden van de EU staan met 200 miljoen euro, ja daar kan je leuke dingen van doen.

Sarti gezien vanaf het uitzichtpunt ten noorden van de boulevard.