Igoumenitsa

2017

Vrijdag hebben we 3 x geprobeerd om te boeken tot kwart voor 11 's avonds aan toe. Toen zijn we maar naar Drepano gegaan even buiten Igoumenitsa. Hier is een camping maar daar kan je natuurlijk niet om 11 uur 's avonds aankomen. Dus een stukje verder overnacht en de volgende morgen rond 10 uur weer naar de haven. En na wat heen en weer gebel hebben we nu voor as maandagavond om 1 minuut voor 12 een ticket, weliswaar met bijbetaling van cabine.Er was nl geen ruimte op het camperdeck meer. wij hebben bijna altijd nog omgeboekt(eerder terug) omdat we de retour tijd altijd ruim nemen. Bij Minoan is dit altijd zonder kosten gebeurd en ging het sneller, misschien omdat Minoan meer afvaarten naar Ancona heeft dan Anek-Superfast waar wij nu een ticket hadden.

 

 

 

 

 

We zijn daarna naar ACSI camping Drepanos gegaan waar we vorig jaar begin oktober ook onze overtocht hebben afgewacht. We staan niet helemaal vooraan op 2e rij maar hebben zeezicht, schaduw en een beetje wind. Als ik terug kijk naar de paar campings waar we op gestaan hebben is dit gewoon de beste qua locatie/plek. Ondanks dat er veel vaste kampeerders zijn is er genoeg plaats om te kiezen. De voorzieningen op de camping zijn erg simpel. Het strand is mooi en heeft in de morgen ook schaduw van wat bomen. Zondag toch even wat gefietst ondanks de hitte, eerst even naar Igoumenitsa langs het fietspad dat vlak bij de camping begint. Even kijken of er winkels open zijn, er zit nl een hele goede bakker aan het eind van de boulevard met oa lekkere pizza. Maar nee hoor alles dicht, ook de supermarkt hier vlakbij. Er is geen pijl op te trekken bij Asprovalta zag ik dat de Lidl op zondag wel open is.

 

 

 

 

 

Het is zondag dus men komt massaal naar het strand hier langs het schiereiland. Ruimte en keus genoeg voor iedereen, om te parkeren en op het strand. Wil je een rustig plekje soms met schaduw van een boom of een plek bij een strandtent met bediening bij je ligbed. Er staan op diverse plaatsen stranddouches en er zijn ook 2 toilet gebouwtjes. Je ziet hier ook diverse campers staan, wij hebben hier in 2008 ook 2 dagen gewacht op onze boot. De camping was toen niet open en Drepanos Beach was een gedoogplek voor de campers. Jammer de camping ligt prachtig dus sinds een paar jaar is hij weer open, zelfs het hele jaar.

Het strand op het schiereiland bij de strandtenten is het druk.

Onze laatste dag, vanmorgen toch even met de fiets weg, we willen proberen de weg van hier die op het schiereiland eindigt te fietsen. Maar als we aan het einde van de baai zijn gaat de weg omhoog en is het over met het asfalt.Dat gaan we niet doen je moet er niet aan denken hier een lekke band te krijgen. We gaan weer terug dan maar even naar de bakker in Igoumenitsa voor nog wat lekkers. Het is een leuk ritje langs het water. Wat een verschil qua drukte met gisteren toen het zondag was. We hebben heel wat van Griekenland gezien maar dit is toch wel een van de mooiste strand plekken met camping aan het water. Veel ruimte ook qua parkeren en ook nog eens vrij veel bomen voor schaduw, zelfs voor je auto. Als we terug fietsen geeft het scherm van onze fiets 33° aan.

 

 

 

 

 

We gaan opruimen en proberen nog een koel plekje te vinden onder een boom. Om 9 uur vanavond begint het inchecken tot die tijd kunnen we hier op de camping blijven het is het maar 10 minuten naar de haven. Vlak voor middernacht vertrekken we en achter in de middag zijn we in Ancona. We gaan dan naar de voor ons bekende CP in Senigallia N43.70491º E13.23727º €10 met water en stort. De volgende dag rijden we tot de CP in Ettenheim N48.27493º E7.78145º.  Donderdag de 29e zijn we weer thuis, we hebben 6469 km gereden in 9½ week.