Comacchio

2017

Comacchio ligt net als Ferrara in de Po delta. Ik las over het plaatsje toen ik informatie zocht op het internet over Ferrara.Het zag er leuk uit dus besluiten we via Comacchio naar Ancona te rijden, we hebben nog alle tijd. Van Ferrara is het maar een half uur richting kust. We rijden door de Po delta een waterrijk gebied, overal kanalen, sloten en greppels.

 

 

 

 

 

Comacchio ligt aan een groot binnenmeer in de Po delta en niet ver van zee.We staan vlak bij het centrum op een P N44.69075º E12.18080º. Het is gebouwd op 13 kleine eilandjes en stamt al uit de tijd van de Etrusken. Veel bruggetjes zijn in de loop der tijd gesloopt voor het verkeer maar een aantal hebben het overleeft. De bekendste is de grote Trepponti brug(of Ponte Palotta) uit de 17e eeuw, het gezicht van Comacchio.

Comacchio heet heel veel kanaaltjes en bruggetjes in het oude centrum .

Het plaatsje doet met zijn bruggetjes en gekleurde huizen denken aan Burano, maar lang niet zo mooi. Daar door ook weer niet overlopen door toeristen. Comacchio is bekend om zijn vis en voornamelijk paling, dus we gaan het proberen. Pasta gevuld met paling, eroverheen saus met garnalen en mosselen. Heel bijzonder die vulling van paling, en lekker. Dan komt het 2e gerecht, de secondo, gebakken paling met gebakken polenta. Niet verkeerd maar behoorlijk zwaar op de maag, maar wel weer een aparte ervaring. Ik vind het altijd leuk om iets onbekends te nemen.Als we weer verder richting Ravenna/Ancona rijden zien we in de kanalen in de delta op heel veel plekken de speciale netten om vis te vangen, trabucchi.

 

 

 

 

 

We overnachten op de CP van Senigallia,N43.70455º E13.23755º, met voorzieningen, inmiddels niet meer gratis maar €10(munten).

Zaterdagmorgen doen we nog even boodschappen bij de Lidl(zit aan dezelfde weg iets noordelijker), we komen op zondag aan in Igoumenitsa en daar is alles op zondag gesloten. Stukje de zijstraat bij de Lidl in is een grote P, goed alternatief voor een overnachting. We rijden dan naar de boot en checken in, om half 5 vertrekken we naar Igoumenitsa.