Verder langs de kust.

September 2020

Paralia BPAXOY

We zijn weer naar de kust gereden, eerst komt het strand van Loutsa en Vrachou, stranden vol met ligbedden, café ‘s en eetgelegenheden. Nu is het er leeg maar we reden er ook wel weer 's morgens vroeg voorbij. Stukje verder komt een rustiger kust met nog een paar mooie plekjes.

 

 

 

 

 

We staan nu weer bij een klein rustig plekje waar we al eens stonden, even voor het haventje van Lygia N39.15727º E20.56278º. Af en toe komen er en vertrekken er weer wat mensen, we hebben weer een prachtige rustige dag, beetje lezen, siësta houden, even zwemmen. Dit zijn echt de droomplekjes, rustig, ruimte en mooi uitzicht. Na de teleurstellende lunch gister in Ammoudia , is het vanavond taverne Ina.

Het strand BPAXOY (Vrachou).

Nissosclub

Vrijdag weer een klein stukje gereden van ongeveer 15 km naar Nissosclub een plekje waar we ook al eens eerder stonden N39.09403º E20.63658º. Het is een goede taverne in een olijvenboomgaard met strandgebeuren. Er zijn wat zeer eenvoudige voorzieningen, maar je staat er, als je er natuurlijk eet, gratis. De taverne is een aanrader, alleen de toegangsweg naar beneden naar Nissosclub en dan het laatste stuk is stijl en heeft aan het eind een scherpe bocht.

De boomgaard, tevens parkeerplaats van Nissosclub.

Op internet schrijft iemand geen aanrader voor campers groter dan 6 m, wij zijn 7.40 met wel met een goede chauffeur! Men is gewaarschuwd! Er stond al een stevige wind maar toen we gegeten hadden was het vreselijk gaan waaien, ik zag op internet windkracht 9, dus dat werd geen zwemmen meer. De camper ook ivm de wind gedraaid. Vanmorgen met slippende banden de berg weer op, het is een leuke plek maar dus zeker niet voor iedereen.

Camping Village Kalamitsi Beach

Weer 15 km verder en we waren al vroeg op de ACSI Camping Village Kalamitsi Beach, weer een bekende plek voor ons N38.97312º E20.71580º . Laat het beach maar weg want dat is 150 m lopen en 3x niks. Maar ze hebben een mooi zwembad en 2 wasmachines en veel bomen om je was tussen te drogen hangen. Even flink al het stof weg gepoetst, gezwommen en weer een schone was, we kunnen er weer even tegen. Vorig jaar hebben we hier ook gefietst langs de kust en naar Prevesa maar nu gaan we morgen naar Lefkas.