Plataria

Augustus 2020

Plataria

We gaan nu naar Plataria, 11 km verder, tijd voor een stop. We staan prachtig aan het strand en zitten onder een palmboom met schaduw en een stevig verfrissend windje. Achter in de middag als de wind weg is gaan we even zwemmen en daarna eten bij Olga’s Tavern. Lekker nog een tijd buiten gezeten bij de palm, heerlijke temperatuur nu.

 

 

 

 

 

Zaterdagmorgen zijn we na de lunch vertrokken, de wind werd in de loop van de ochtend weer hevig en afgelopen nacht ging in een strandtent een stukje verder, tot zelfs na 3 uur ‘s nachts de muziek door. Niet dat het erg luid was voor ons, maar er liepen ook steeds mensen langs, niet een plek om nog een nacht door te brengen. Het is weekend dus voor komende nacht kun je hetzelfde verwachten.

Plataria.

We staan nu op camping Nautilos een paar km verder maar net achter een heuvel zo hebben we niet de harde wind precies in de camper. Het is een camping vooral met vaste kampeerders die nu natuurlijk aanwezig zijn, we staan zo mooi en kijken uit over het strand maar staan net een etage hoger. Van de coronamaatregels merk je hier minder dan in Igoumenitsa, daar liepen wel “veel” mensen op straat met mondkapje .

In Plataria zag je dit op straat nauwelijks, wel in de winkels en bedienend personeel van restaurants. Op het strand hier bedient een 1 meisje met mondkapje voor met de neus vrij, andere weer niet! Het R getal zit in Griekenland ver onder de 1, men vindt denk ik dat Nederland het ook goed doet, BZ berichtte ons per 1-9 is voor de Nederlanders de negative COVID test niet meer nodig(wel nog voor de Belgen), het PLF formulier is nog steeds nodig en belangrijk(QR code).

Een prachtige plek op camping Nautilos.

Ik lees op het Parakolo blog dat er hier en daar ook weer extra maatregels/beperkingen genomen worden oa op Zakinthos. Vluchten vanuit en naar Barcelona en Catalonië worden verboden. Het verandert hier dus ook met de dag/week, maar ik denk wel dat men goed bezig is, afgezien van de ophopingen van jongelui op terrassen etc. Het zelfde dus als bij ons.

Marinus heeft inmiddels van de vliegendeur een Willy Wortel constructie gemaakt zodat we de muggen een beetje buiten kunnen houden. Het ding was natuurlijk voor een gewone deurmaat wat met klittenband dan in het midden sluit,de camper deur is kleiner en smaller, duw we gebruiken slechts 1 helf ervan.

We blijven nog een dagje staan, mooie gelegenheid voor wat schoonmaakwerk . Het is zondag vandaag maar het is toch minder druk beneden op het strand. De plek is echt grandioos maar is voor morgen gereserveerd,jammer, dus  we gaan weer een stukje verder langs de kust.