Sagiada 2020

Augustus 2020

We waren op tijd bij het ticketbureau en hebben de retour haven veranderd in Igoumenitsa. Toen bleek dat ik ook een PLF formulier in moest vullen, terwijl op de site van de Grieksegids staat dat sinds 29 juli maar 1 persoon van een familie dat moest doen. Misschien dat het ergens bij Marinus op hetzelfde formulier had gekund, geen idee, onduidelijkheid troef. We hadden nu een account dus was het invullen in een kwartiertje gedaan, email ontvangen ter bevestiging. En vannacht ontvangen we dus de QR codes. Van Anek kregen we formulieren om in te vullen.

Slechte info op de site van de Grieksegids! Plan was om ook Argolis in te gaan maar dat gaan we niet doen. Dit is toch een drukker gebied zeker met Athene in de buurt en ik las op internet dat de besmettingen in Attika opliepen. We houden het maar op Epirus dus west Griekenland,hier zijn de besmettingen het laagst. De route staat nog niet vast we zien we.

Ancona-Igoumentisa

De boot is vrij leeg maar ze zetten je toch weer hutje mutje naast elkaar, we zijn met nog 2 Nederlandse grote vrachtwagencampers. Half 7 reden we de boot af en werd de QR code op de telefoon op de kade door de havenpolitie gecontroleerd of we ons aangemeld hadden. Allemaal links ergens parkeren en laten testen werd er gezegd. Het was natuurlijk een rommeltje, lange rij en maar 2 dames in blauwe pakken ingepakt de test afnemen. De Nederlanders stonden ook even bij ons in de rij maar even later zien we de 2 grote trucks wegrijden en ook een Duitse camper. Mensen die getest waren reden weg, het was een rommeltje.

 

 

 

 

 

Wij keken elkaar aan??? Instappen en weg wezen, het zal allemaal wel. In Igoumenitsa even een broodje gegeten en ik zag dat er een SMSje binnen was, Welcome to Greece en dat we een test moesten doen bij aankomst en dan 1 dag in selfquaratine gaan. Dat laatste gaan we doen zelfs 2 dagen! Eerst even bij de uitstekende luxe bakker aan het eind van de kade een zak met lekkers gehaald, oa pizza en bougatsa.

Sagiada

Op naar Sagiada, 20 km ten noorden van Igoumenitsa, klein stukje verder is een paradijsje, met 2 grote bomen naast elkaar en ook nog een douche. Prima plek voor de selfquarantine . Heerlijk geslapen zelfs geen koeien ‘s nachts gehad. Is ons ook een keer overkomen, er lopen hier regelmatig koeien rond, de koeienvlaaien zie je ook overal liggen. Of er komt een herder met een kudde langs. Een stuk voorbij de douche staat nog een toerist met een jeep, gister stond bij het strand van Sagiada 1 camper dat is alles. We hebben hier regelmatig gestaan maar bijna altijd wel met een paar andere campers. Tja nu is alles anders maar de rust is heerlijk hier.

Het paradijsje even boven Sagiada.

Dezelfde Grieken die er gisteren waren zijn er weer, we groeten weer, kalimera en wat andere eenvoudige uitwisselingen van hoe het gaat, poli kala, heel goed, nu hebben we wat meer contact. 2 spreken er wat Duits dus dat is wat gemakkelijker. 1 man nodigen we uit vooral bij ons voor de camper in de schaduw te gaan zitten, zo wordt het gewoon gezellig met elkaar. Ineens is er commotie , 1 van de mannen heeft een octopus gevangen, het beest kronkelt om zijn pols.

 

 

 

 

 

Dat zijn weer van die leuke momenten om mee te maken, het echte Griekse leven, siga siga, rustig aan. Om 1 uur gaat men naar huis en zijn we weer helemaal alleen. Siësta houden beetje lezen, zwemmen en af en toe komen er weer wat mensen en 's avonds heb je hier een prachtige zonsondergang!

Donderdagmorgen vroeg werd ik wakker omdat er door het grind gelopen werd en ja hoor daar kwamen de koeien. Voor dat we naar Camping Drepano gaan bij Igoumenitsa doen we inkopen bij de Lidl. Camping Drepano hadden we ook op het PLF formulier opgegeven als verblijf plaats. Daar hebben we nu dus aan voldaan.

Op de camping moeten we ook weer formulieren invullen.We staan weer mooi bij het strand en zien de vele veerboten aankomen en vertrekken van Igoumenitsa. Gisteravond ging het plissé vliegengordijn van de deur stuk, balen. Het was de 2e keer toen heeft Marinus hem nog gerepareerd maar dat ging nu niet meer. Informatie ingewonnen waar we eventueel iets konden kopen.

Camping Drepano.

Als we weer vertrekken gaan we eerst in Igoumenitsa kijken of we iets kunnen kopen. Hier en daar gevraagd en we vonden zo’n gaasding voor in een gewone deur in een soort Gamma winkel, pfffff. Nu nog installeren / vermaken, nu even niet, morgen misschien.