Mytikas 2020

September 2020

Mytikas

We gaan weer verder langs de mooie kust, we weten hier vlak voor Mytikas, 3 kleine strandjes met een trap naar beneden. Vorig jaar konden we niet bij de 2 eersten staan, want als er 2 geparkeerde auto’s staan passsen wij er niet meer bij.

 

 

 

 

 

Er is niemand, we blijven er staan, achter in de middag komen er mensen die meestal niet lang blijven N38.67914º E20.91511º. Hier hebben we wat schaduw en dat heeft de andere plek niet. Het weer is inmiddels weer opgeknapt en dan is een boom voor de schaduw erg prettig. We overnachten stukje verder even een grotere P N38.67720º E20.915

Van de overnachtingsplek is het maar een paar kilometer naar Mytikas. De namen zijn hier vaak op verschillende manieren geschreven. Google schrijft het met y en Maps.me weer met i en ook de Griekse ROAD kaart met een i. Maar op het bord in Paleros stond het ook weer met y, als je iets in je navigatie moet invoeren is dat vaak verwarrend.

De kerk van Mytikas, op zondagochtend geopend tijdens een dienst.

We staan weer naast Hotel Delfinia, op het gras en onder de moerbeibomen, plek met wat simpele voorzieningen, water, stroom wifi, buitendouche en stort N38.67397º E20.96704º. Maar wat een verschil met vorig jaar, alle parasols zijn van het strand, het restaurant is gesloten. We hebben even een stukje verder langs het strand gelopen, precies het zelfde, een triest gezicht.

Als we ‘s middags ergens willen gaan eten in het dorp is het nog zoeken naar een plekje. Veel is ivm de corona gesloten. Taverne Pharos(vuurtoren) op de punt is wel open, je  zit hier leuk, het is een kleine vistaverne. Als we weer terug fietsen zien we net de boot van Kalamos aankomen in de haven. Je kunt om 14.15 naar het eiland maar dan kom je niet meer terug . Privé taxi boten gaan we maar niet meer naar informeren, vorig jaar vroeg men schandalig veel geld om ons en de fietsen met de boot heen en terug te brengen! Alleen in het hoogseizoen junli/augustus zijn er meer afvaarten.

De hoofdstraat van Mytikas.

Vanmorgen op de fiets weer naar het dorp, wat rond gereden en natuurlijk bij de boten gekeken. Ook de kerk was weer op slot, gister alleen in de deuropening gekeken omdat er een dienst was.Ook nog geprobeerd bij het kerkje dat tegen de rotsen lijkt aangeplakt te komen, maar dat is alleen een voetpad wat er zeer slecht uitzag.

 

 

 

 

 

Terug in het dorp een koffie gedronken, het is een komen en gaan door de hoofdstraat. ‘s Morgens zijn de dorpjes op zijn gezelligst of achter in de middag.Het is een echt Grieks dorpje zonder massatoerisme. Wij gaan ons nu over de route van morgen buigen. We stellen de plannen weer bij en gaan niet meer verder langs de kust maar landinwaarts richting Ambracische golf, even weer een nieuwe onbekende route voor ons via de bergen hierachter.