Op weg in coronatijd.

Augustus 2020

Zondagmorgen 16-8 zijn we om half 11 vertrokken, het was warm en benauwd. Ondanks de airco hadden we allebei om half 3 een dip, vreselijk duf en slaperig, dus tijd voor een stop. We zijn nog voor Frankfurt maar houden anderhalf uur siësta , ramen open en doen even een dutje met daarna een sterke kop koffie. We kunnen er weer tegen en rijden na het eten nog wat door tot in zuid Duitsland en overnachten op de CP van Achern.N48.62455º E8.07382º €8 stroom €1 voor 6 uur.

 

 

 

 

 

Prima rijden op zondag op de drukke A3 en A5 zonder vrachtverkeer. Vannacht regen gehad dus het is wat afgekoeld. In Zwitserland bij de Gotthard tunnel hebben we een half uur oponthoud voor dat we de tunnel in kunnen rijden,verder loopt het allemaal gesmeerd, het wordt koeler, klein beetje regen gehad.Geen oponthoud bij de Italiaanse grens, ook niet bij Milaan over de tangenziale, de lange rondweg rond Milaan. 2 x tol betalen en 1 keer kaartje trekken, alles vlot zonder files.

 

 

 

 

 

Om 6 uur waren we op de gratis CP van Rubiera N44.64891º E10.78701º, plaats ten westen van Modena. Het is een grote P bij het Campo Sportivo. Er zou camper service zijn, we zien niks maar hebben ook niks nodig. We staan zo dat we naast de camper in de schaduw op het gras kunnen zitten en we hebben wat wind. We vinden het zo wel goed geweest voor vandaag, even uurtje bijkomen. Normaal zouden we 50 km door gereden zijn naar de stadscamping van Bologna. In Bologna waren we 1 keer eerder en vonden het een leuke stad, zeker om nog een keer te bezoeken.

De camping is het eindpunt van de stadsbus die je naar het centrum brengt. Gezien de corona besmettingen in de grote steden gaan we dit nu niet doen. De volgende dag gaan we naar Ravenna, naar de kleine Bio Camping , even ten zuiden van Ravenna N44.38855º E.1224673º. Hier waren we vorig jaar ook toen we terug uit Griekenland kwamen. Het is nog 140 km dus in de loop van de ochtend zijn we er, prima tijd om op een camping aan te komen en plekje te zoeken.