Corinaldo

Augustus 2020

Eind van de morgen waren we in Ancona, mondkapje op en naar binnen. Dat ging dus niet er mocht maar 1 persoon met de papieren naar binnen. Dit overviel ons, hadden achteraf allebei de telefoon mee moeten nemen, zodat we konden overleggen. Marinus kwam even later naar buiten met ticket voor maandag 24-8 en 30e september terug. Heen naar Igoumenitsa en terug vanaf Patras. Ik had gezegd oktober terug, de 1e ging niet geen idee of later wel kon.

We moeten het er mee doen of eventueel omboeken maar Anek doet dit niet gratis zoals Minoan.Ik wil ook niet te laat terug komen, ik sta nl op de wachtlijst voor een voetoperatie, dus weer gedoe. Plan was ten zuiden van Ancona naar een camping te gaan in Portonovo aan de Riviera del Conero, een mooi bergachtig hoekje met leuke baai bij Portonovo. Het was er loeidruk , overal geparkeerde auto's langs de weg, we zijn niet eens naar helemaal naar beneden gereden maar op halverwege  op de weg gekeerd.

 

 

 

 


Corinaldo

We veranderen het plan en gaan de Marche in. Ik had in De Marche diverse plaatsjes van de lijst Borghi pui belli d’Italia gepoint. We rijden eerst naar Corinaldo, een oud ommuurd stadje op een berg, met volgens het ACSI boek een mooie CP N43.64621º E13.04885º. Een geweldige plek met stroom, wifi, picknick tafels, barbecue en alles gratis. Wij zijn er rond 3 uur maar even daarna komt de een na de ander aanrijden en staat het wat later practisch vol.

De stadsmuur met de hoofdingang van de stad.

Vanmorgen liepen we al voor 9 uur weer in het stadje, voor de hitte en de drukte uit. Het bekende punt van de stad is de steile straat La Piaggia met de 100 treden en de put Pozza della Polenta. Hier hoort een apart verhaal bij, een legende, die men de 3e zondag van juli nog steeds in ere houdt. Voor de geintereseerden even kijken/zoeken bij www.ciaotutti.nl hier wordt veel over Corinaldo verteld.Het stadje heeft een 900 m lange stadsmuur met bastions, ronde en hoekige torens, een van de best bewaarde stadsmuur in Midden Italië.

Mondavio

Dan gaan we naar Mondavio, slechts 12 km verder, ook een plaats van de lijst mooie Borghi. En ook weer een mooie CP met gratis voorzieningen, water en stroom, N43.67733º E12.96156º. We zijn er al om 11 uur en hebben de mooiste plek met uitzicht, een boom voor schaduw . Mondavio is kleiner en wat mindere toeristisch maar ook de moeite waard om een wandeling door te maken. Bij de stadspoort de burcht La Rocca, hierin is een museum over het leven in de late middeleeuwen.We hebben geen puf het is ons te warm, in de drooggelegde slotgracht zien we de levensgrote middeleeuwse wapens. We zijn om 12 uur weer terug op de CP, het is 34˚. Pauze, broodje eten en siësta houden en vooral vertragen, vertragen!!!

De toegang tot de oude binnenstad.

Ik baal wel als ik later op het info bord bij de CP en ook op de site ciaotutti.nl zie dat we het kleine Teatro Apollo met fresco’s gemist hebben. En lees later ook nog op internet(ciaotutti.nl) dat Corinaldo ook een klein mooi teatro Communale heeft, op afspraak bij de Pro Loco(VVV) te bezichtigen. Dit plan kwam toch beetje onverwachts dus dan mis je soms wat. We zijn wel blij dat we niet aan de drukke kust zitten. De Conero kust komt nog wel eens. Het ligt maar 12 km ten zuiden van Ancona, maar is voor ons nog een onbekend stukje kust van Italië.

Sempreverde

Van de CP Mondavio is het maar 16 km naar Glamping/Camping Sempreverde (altijd groen) van de Nederlandse familie Tammenga, ja die van het programma "Ik vertrek". De camping is zeer ruim opgezet met diverse luxe tenten en ruime kampeerplekken, een mooie camping voor kinderen, aan het beekje Cesano. De camping heeft een klein plons/opbouw zwembad, maar naast de camping is een zwembad. In de maanden juli en augustus moet hier voor betaald worden. De camping heeft hier 10 parasols met ligbedden gereserveerd voor hun gasten die je dan gratis kunt gebruiken. Met polsbandje om  kun je in en uit lopen. Nergens op de camping en het zwembad zijn mondkapjes verplicht maar het is hier ook weer 1 meter afstand houden.

De luxe camping Sempreverde.

Eergister avond hebben we op de CP ons PLF formulier ingevuld, was ook nog even een dingetje, het formulier op zich niet, je vult maar de diverse vragen in maar je aan melden pfffff. Het aanmaken van het account viel niet mee, steeds foutmeldingen, of wij nu van die sukkels zijn, geen idee. Ik had al van iemand gehoord dat hij er ook een uur mee bezig was geweest. Formulieren, die ik thuis al uitgeprint had, voor de boot ook ingevuld, we zijn er klaar voor. Prima relaxte dag,‘s morgens wat gezwommen en bij het zwembad gezeten, ‘s middags bij het restaurant bij het zwembad gegeten. Hier kun je gelukkig om 2 uur nog aanschuiven. Daarna siësta en weer even naar het zwembad, het blijft heet.