Bouka

September 2020

Vanuit Mytikas rijden we omhoog de bergen in, een mooie rit met uitzicht op de baai. We rijden via het bergdorp Archondochori verder naar het oosten. Archondochori ligt op een vlakte met bergen van ruim 1500 m achter zich. We hebben onderweg weer veel vee gezien, koeien, geiten en schapen. Een leuk ritje weer even wat anders.

 

 

 

 

 

Daarna wil de navigatie ons bij Bampini links af het dorp door sturen, we negeren het en rijden gewoon de doorgaande weg verder en rijden zo om het dorp heen. We rijden tussen 2 meren door en proberen nog bij Limni Ozeros een plekje bij het water vinden via de noordkant, helaas niks. Misschien was er langs de andere kant wel een moglijkheid maar we rijden nu door naar Amfilochia.

Koffiepauze met uitzicht op het hooggelegen bergdorp Archondochori.

Amfilochia

Eerst even bij de haven gestaan en een wandeling door het dorp gemaakt. Dit stelt niet veel voor maar het is natuurlijk om 2 uur ook niet de gezelligste tijd, de winkels zijn dicht. Een klein stukje buiten het dorp is een strandje met kiosk en met parkeergelegenheid waar we een goede plek vinden N38.87290º E21.15873º. Maar als het om 8 uur donker is komt er een man uit een auto en zegt dat we hier niet mogen overnachten, we moeten weer terug naar de haven waar we dus wel mogen overnachten.

Amfilochia.

We hadden het op Park4night ook al gelezen maar we dachten we proberen het gewoon. In al die tijd dat we camperen hebben we dit slechts 1 keer eerder meegemaakt, geen discussie gewoon vertrekken! Woensdag, is het marktdag in Amfilochia, een groot verschil met gisteren. We maken een wandeling over de markt doen wat boodschappen en gaan dan een stukje verder langs de baai naar Bouka.

Bouka

Een klein dorpje aan een doodlopend weggetje. We zetten de camper neer bij de haven en lopen rechts en links langs het water om een plekje uit te zoeken. Zowel rechts als links van de haven zijn stranddouches. Het weer gaat veranderen, er komt veel regen aan hebben we gelezen en de lucht ziet al donker. We gaan naar een plekje net voorbij de bebouwing.

Bouka, een mooi plekje bij het kleine haventje.

We staan er nog geen 5 minuten en het onweer barst los, hevige wind en het water komt met bakken uit de lucht. Omdat we volop in de wind en vlak naast het water staan besluit Marinus meteen terug te rijden, dit is te erg. Er is nog geen 10 m zicht van het vallende water en als we bij de terrasjes van de tavernes zijn vliegt alles daar al door de lucht. Stoelen tegen de camper aan en hij moet naar buiten om de weg vrij te maken want we kunnen er zo niet door.

 

 

 

 

 

We rijden het dorp in en zoeken de luwte op. Na een half uur is het voorbij en rijden we terug naar het haventje. We lopen wat rond en kijken hoe een en ander erbij staat. We hebben witte verf van de houten stoelen op de camper, die haalt Marinus er later af maar er blijven wel 2 deukjes over ☹️. We zitten ‘s middags bij het haventje toch weer in het zonnetje en gaan zelfs nog even zwemmen. En we hebben hier ook nog wifi! Ongelooflijk hebben we een Medicane goed doorstaan en nu dit met een onweersbui, voorlopig kan het wel weer even.