Terugreis

oktober 2020

Terugreis

Even nog een update over de terugreis misschien interessant voor diegene die nog onderweg zijn en straks ook de grenzen moeten passeren. Er komen steeds weer wijzigingen door voor de Nederlandse reizigers die ondertussen tot de paria’s van Europa gaan behoren. We waren om 9 vertrokken en rijden weer dezelfde weg langs de oostkant van het meer want dit gaat het snelst, we hebben 3 hobbels te nemen: grens bij Como-Chiasso , de Gotthardtunnel en de grens bij Basel.

 

 

 

 

 

Bij de grens bij Chiasso hadden we een beetje oponthoud, maar de grens zelf ging alles vlot, zelfs geen paspoortcontrole. Marinus kreeg toen we in Zwitserland waren een melding dat voor Nederlanders die in Zwitserland willen verblijven 10 dagen quarantaine geldt. Dit is misschien omdat hij bij BZ de reis heeft aangemeld. Later ook weer een bericht dat Duitsland de maatregels voor Nederlanders weer heeft aangepast.

De toegang tot de Gotthard tunnel verliep zeer vlot ondanks het lange Baustelle-trajekt aan de zuidkant. Toen wij de tunnel uitkwamen stond er een enorme grote file aan de andere kant. En het was meteen over met het mooie weer, continue buien gehad tot Basel aan toe. Bij de grens met Zwitserland-Basel stond helemaal niemand, dat hebben we ook nog nooit meegemaakt, zeker koffiepauze . Tot nog toe zeer voorspoedig allemaal, maar te vroeg gejuicht! We willen naar de CP in Bad Schönborn even boven Karlsruhe. Is er langs die afslag een lange Baustelle en geen afslag meer.

Het meer van Lugano.

We moeten zeker 15 km omrijden en komen op de autobaan Heilbronn in een enorme file waar iets gebeurd is. Diverse hulpdiensten die er langs moeten en heel lang stapvoets rijden, ruim een uur oponthoud gehad. Normaal waren we hier voor 7 uur geweest nu werd het pas 8 uur. N49.21852º E8.67131º Het is een grote CP met een beheerdersgebouw waar we ook nog voor de volgende morgen verse broodjes konden bestellen.

We rijden graag behoorlijk door zodat we dan morgen niet zo laat thuis zijn als alles normaal verloopt. We waren 8 oktober om 4 uur weer thuis, mooi voor de avond spits. Het was wel een aparte reis, veel ongeplande maar voor ons toch bekende bestemmingen en de plannen steeds weer aanpassen.

Tijdens onze reis houden wij een reisblog bij op pindat,com
Via www.pindat.com/reisblog/op.stap.met.ina.en.marinus kom je bij de laatste geplaatste verslagen met veel meer foto's. Rechts staat de lijst met alle reizen