Menidi 2020

September 2020

Donderdag weer een stukje verder langs de Ambracische Golf. Ergens staat een bordje Paralia(strand) , we rijden de rivier over en komen bij een verlaten strand met een klein haventje. We vinden het geen plek om te staan/overnachten maar wel een mooi koffieplekje, het is er doodstil.N38.96941º E21.15013º

 

 

 

 

 

 

Menidi

Dan gaan we weer verder langs de kust, bij Menidi weten we een plekje bij de haven, met een kraan. Veel ruimte is er niet maar we staan er perfect! N39.03952º E21.11822º Eerst een wandeling langs het water en daarna bij een taverne aan het water wat eten. Achter in de middag komen diverse vissers die op hun boot bezig zijn en dan vertrekken om de netten uit te leggen. Af en toe een praatje met deze of gene die wat Engels spreekt.

Het kleine haventje van Menidi.

Vanmorgen eerst even naar de email kijken, we zijn verbijsterd van een bericht uit Nederland, het drukt ons met de neus op het feit dat het zo maar over kan zijn, een moment van bezinning. ‘s Morgens vroeg is het al weer bedrijvig, mannetjes op hun brommer die naar hun bootje komen kijken of uitvaren.

Later komen er 2 Israëlische toeristen met een drone en filmen de mooie baai, maar de drone vliegt hoog in de bomen/struiken achter ons. Contact met de zender was weg. Met hulp van de Griek met de tractor en een lange stok waar Marinus het ruitenwissertje op bevestigd heeft lukte het hem naar beneden te krijgen. Stuk zeil eronder waar hij in kon vallen en de klus was geklaard. Ik zat net te bellen ivm de email dus heb het grotendeels gemist! Er waren 2 propellers stuk maar die had hij als reserve bij zich. Ze waren super blij en maakten even een fotoopname voor ons.

Een visser bezig met zijn netten.

Plan was nog een dag hier te staan maar het wordt morgen slecht weer(hoe slecht? )met veel regen. We doen boodschappen, zwemmen na de lunch nog een keer(douche op het strand) en besluiten dan toch te vertrekken.We willen naar een camping in Parga, maar de kust route kennen we wel en we willen “midden” door via de bergen rijden. Niet echt een route om met slecht weer te rijden.

De streek is niet helemaal onbekend voor ons, in Arta waren we ook al eens. Ik loop even naar de brug voor wat foto’s, Marinus blijft bij de camper, net als vorige keer, geen prettig “publiek” dat we daar zagen rondlopen.

Daarna gaan we via de binnen weggetjes richting Kanalaki. Je hebt dan zicht op de witte vrouwen beelden van Zalongo hoog boven op een berg. Hier waren we in 2016 , de plek waar in 1803 de vrouwen dansend van de rots afsprongen om niet in handen van de Turken te vallen. We bezochten toen ook, hier vlakbij,de archeologische plek Kassiopi, de door de Romeinen verwoest stad. Dit is te lezen bij de Epirus-Corfu reis in 2016.

 

 

 

 

 

 

Glyki

We willen nu niet naar Parga doorrijden, in Ammoudia zijn we als camperaars niet meer welkom dus rijden we naar Glyki aan de Acheron waar we op 2 september ook stonden N39.32728º E20.61753º. Een prima overanchtingsplek, mooi en rustig, een heel verschil met september, het seizoen is hier nu over.