Nea Plagia 2020

September 2020

Nea Plagia

Als we vertrekken gaan we eerst langs de Lidl voor de boodschappen, het gedeelte op het vaste land heeft geen grote supermarkten weten we. Dan rijden we om kwart over 10 het eiland af en de brug is nog geopend. Meteen een koffiestop bij het fort, vaste prik, we hebben de tijd. We gaan meteen langs de kust naar Nea Plagia even ten zuiden hiervan is het strandje van Lygia waar we vorig jaar ook waren N38.78658º E20.75417º. Een gebied met veel loslopend vee.

 

 

 

 

 

Een heerlijk plekje met een kleine kiosk/café met terrasje, er zijn verder geen voorzieningen!, Op het terras even met een Griek die goed Engels sprak gesproken. Af en toe komen en gaan er mensen, een enkele keer een toerist, maar meestal de plaatselijke bevolking. In de middag komen er 2 vrouwen met een grote boot aanmeren, of ze het voor het eerst doen. 2 Mannen helpen, het is zo’n spektakel en zo gênant dat ik er geen foto van durf te nemen.

Het strand Lygia.

‘s Avonds halen 2 mannen een bootje uit het water, met 1 auto lukt het niet, dan gebruik je er 2, we hebben de hele dag vertier. Vanmorgen waren de “dames” al vroeg vertrokken richting Lefkas stad, de veilige haven opzoeken voordat het slechte weer komt. Tijdens het ontbijt komt er een truck/camper, een “kunstschilder”, hij parkeert pal achter ons en vraagt ook nog eens wanneer we vertrekken ivm het slechte weer. We hebben het gelezen op internet en gaan inderdaad op zoek naar een andere plekje waar we het slechte weer dat er aan komt kunnen uitzitten.

Palea Plagia

We rijden weer door het binnenland via Palea Plagia , het verlaten en door aardbevingen verwoeste dorp. Het is een mooie route met mooie uitzichten en veel vee, dit is een echt veeteelt gebied. We rijden daarna door het bovengedeelte van Pogonia wat erg smal is!!! Voorbij Pogonia proberen we voor ons een onbekend stukje kust naar Barko, maar het lukt niet om een goede plek te vinden, allemaal ongeasfalteerde weggetjes naar beneden . Terug rijden we via de benedenkant van het dorp Pogonia dat breder is! We rijden nu dus maar door naar Paleros. In de loop van de middag zal het gaan regenen dus dan moeten we een plek hebben. In Paleros kennen we de situatie en weten we dat we veilig kunnen staan. Hier ben ik vorig jaar nl door een hond in mijn been gebeten!

Op weg naar Palea Plagea, mooie route met uitzicht.