Bellagio

oktober 2020

Bellagio

Dinsdag 4-10 gaan we met de boot naar Bellagio, we waren hier in 2014 ook, toen zijn we met de camper langs deze kant van het meer gereden. We gaan nu met de boot van uit Colico, het is een tochtje van 50 minuten, de boot doet dan een aantal plaatsen aan, oa Dongo, Bellano en Mennaggio.

 

 

 

 

 

We moesten 2 x een enkele reis kopen a € 10,40 (senioren tarief), merkwaardig! Bellagio is meestal erg druk omdat het in het midden van het meer ligt en hier diverse boten aankomen. Het oude gedeelte van het dorp ligt boven op de heuvel, er gaan vanaf de waterkant diverse steile trappetjes/straatjes omhoog.

Dongo aan de noordwest kant van het meer.

Het heeft een hoog Marken-Volendam gehalte maar nu is het natuurlijk rustig. Veel winkels waar in de etalage bij de artikelen geen prijzen staan, allemaal molto elegante. Grote mooie luxe Palazzi met mooi aangelegde tuinen, Bellagio heeft allure.

We eten ergens een broodje en om half 3 gaan we weer terug. De boot gaat in deze tijd natuurlijk niet frequent. Als we terug gaan schijnt af en toe het zonnetje een beetje. We gaan morgen weer weg, we lopen tegen een aantal dingen aan oa dat de VVV alleen in het weekend open is.

Het kerkplein in het oude centrum van Bellagio.

We hadden graag een fietskaart van het Valtellina, hier aan de bovenkant bij het meer, willen hebben maar gaan zonder goede kaart niet meer opweg. Door de coronasituatie had ik wel info van zuid Italië meegenomen als de overtocht naar Griekenland niet zou lukken, maar niet van het noorden, dit zat dus niet in de planning.

Verder zijn de forten oa het Forte Montecchio Noord alleen in het weekend open. Forte Montecchio Nord is een van de grote verdedigingswerken van de Eerste Wereldoorlog. Het enige fort in Europa dat de twee wereldoorlogen overleefd heeft en nog intact is met 4 van de grootste Italiaanse kanonnen. Daarom gaan we morgen richting huis, maar eens kijken hoe we alle grenzen passeren.

De gebouwen aan de waterkant.

Als we de berichten ivm de corona lezen is het overal bar en boos aan het worden. Men doet hier in Noord Italië keurig zijn best vinden we, ook op de boot temperatuurscan en het valt ons op dat 3/4 van de mensen hier buiten met een mondkapje op loopt. De meeste besmettingen zouden nu in het zuiden plaats vinden. Verder overal flessen om je handen te desinfecteren. Hadden we in Griekenland nog 2 m afstand, in Italië is het 1 m.