Andorra 2012

 

2012

Vrijdagmorgen zijn we om half 10 vertrokken, die dag zijn we tot even ten zuiden van Parijs gekomen. We hebben de N20 genomen en even voorbij Etampes bij Ormoy la Rivière op een klein pleintje overnacht.(N 48°24.135 E 2°08.975. De volgende dag de tolweg op tot Vierzon, daarna is het weer tolvrij. De 2 overnachting was op de CP van Auterive in het centrum aan het water bij de brug.( N 43° 21.100 E 1°28.608. Toen was het de volgende dag nog maar een klein stukje, ongeveer 145 km naar Andorra. Totaal 1378 km gereden.

 

 

 

 

 

Het laatste stukje route omhoog vanuit Frankrijk naar Pas de la Casa is prachtig, zeker met zulk stralend weer. Pas de la Casa ligt op 2100 m hoogte en dan kan je door de tunnel of over de Grand Valira pas. De hoogste top van het gebied is de Pic Negre d’Envalira van 2822 m hoog. Wij hebben dus deze keer ook weer de pas genomen, je kijkt dan prachtig naar beneden naar Pas de la Casa. Canillo ligt een stukje verder op 1500 m hoogte. Het dorp heeft 4 campings waarvan 2 wintercampings(alle 2 met wifi).

 

 

 

 

 

We staan nu op camping Pla, deze ligt zelfs nog een stukje dichter bij de cabinelift dan camping Casal waar we vorige keer in 2009 stonden. Het is net 200 meter lopen naar de telecabine van Canillo , vanuit de lift zien we de camper staan. In het hele dorp ligt geen vlok sneeuw, dit is vaak zo in de dorpen in Andorra omdat je met de liften een flink stuk omhoog gaat. Dan heb je pas de sneeuw, de pistes zijn goed, alhoewel er op de bergen niet veel sneeuw ligt. Canillo ligt een beetje aan de zijkant van het gebied , beschut in een dal met een vrij lange afdaling tot de cabine lift. Je kunt dus niet naar het dorp skien, ook al zou daar sneeuw liggen. Maar boven op de berg is dus een verbindingslift om het Grandvalira gebied in te gaan (200 km pistes). Op dit stukje ligt nu ook weer heel weinig sneeuw en is de piste smal, ik denk dat hier de wind vaak op staat en de sneeuw weg blaast. Verder in het gebied zijn de pistes praktisch allemaal open. Geen ijsplaten en hier en daar wat slechte stukken in de middag door wat papsneeuw. Maar voor 90% zijn het prima pistes en dat voor zo laat in het seizoen! Ook is het niet druk, we hadden vandaag lekker weer met vrijwel steeds zon en weinig wind, graag morgen nog zo´n dag. 

Het skigebied Grandvalira met 205 km pistes.
 

En tot onze verrassing was het vandaag, dinsdag , weer een prachtige dag. We hadden gisteravond via het internet even naar het journaal gekeken via uitzending gemist en toen werd gezegd dat het noord-oosten van Spanje wat regen zou krijgen. Nou waar dat slechte weer dan was, in ieder geval niet hier. Weer een schitterende dag echt een kadootje. We hebben daarom maar besloten om morgen weer te vertrekken. Vaak is de 3e dag, de dag dat vaak het noodlot toeslaat, de vermoeidheid gaat dan ook opspelen. Het was best een aanslag op de benen en knie, maar het is allemaal prima gegaan, dus we willen het noodlot maar niet tarten. Het is zo goed geweest, morgen gaan we dus richting Cordoba.