Granada

 

2009

Even ten zuiden van Granada ligt La Zubia, we zijn hier dus op de camping gaan staan. Vlak bij de camping is een bushalte en met de bus ben je redelijk snel in het centrum van Granada. We hebben op de camping even geïnformeerd naar toegangskaarten voor het Alhambra. Die zijn niet meer voorradig voor de eerste 4 dagen dus gaan we maar voor de vrije verkoop kaarten. We moeten er dus morgenvroeg zijn. We nemen dus de bus van 7 uur 's morgens, als je in het centrum bent moet je overstappen voor de bus omhoog naar het Alhambra. Dat gaat niet helemaal goed want die bus gaat pas rijden vanaf 8 uur. We staan daar ruim een half uur te blauwbekken want het is slechts 4°. Achteraf hadden we op dat punt beter een taxi omhoog kunnen nemen. Als je nl om even over 8 aankomt bij het Alhambra staat er al een gigantische rij, dat is dus aansluiten en weer wachten en hopen dat je voor de ochtend of desnoods voor de middag in aanmerking komt voor een toegangskaartje.

 

 

 

 

 

Er zijn 2 rijen, 1 voor contante betaling en een voor creditcards. We kiezen voor die van de creditcard betalingen omdat die wat korter lijkt, later blijkt dat de mensen die via internet gereserveerd hebben ook via deze rij hun kaartje afhalen en betalen en steeds voor gaan. Reserveer je dus op internet je toegangsbewijs dan kan je zo vooraan in de rij en even betalen en klaar ben je. Nadeel, je moet wel zeker weten welke dag je komt! Na 5 kwartier wachten(weer in de kou) hadden we eindelijk een kaartje en konden we het park in. We hadden een ochtendkaartje voor 13.00 dwz dat je dan om die tijd bij het Nasriedenpaleis moet zijn en je dan pas naar binnen kunt. Het Alhambra is eigenlijk een kleine ommuurde stad op zich, gebouwd door de Moren. Het heeft 4 secties, het Alcazaba(militair fort), het zomerpaleis Generalife, het renaissancepaleis van Karel V en de topattractie van Spanje het Nasriedenpaleis.

Het zomerpaleis, Generalife.
 

Gelukkig troffen we het met het weer, we zijn dus eerst naar het zomerpaleis geweest, daarna naar het Alcazaba waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad met verderop de sneeuwtoppen van de Sierra Nevada. Deze gedeeltes kun je vrij bezoeken. Voor het Nasriedenpaleis moet je weer in de rij, kort voor je toegangstijd. Ben je eenmaal in het Nasriedenpaleis dan kun je zolang blijven als je wilt. Ondanks dat de toegang dus per half uur, per groep geregeld wordt, is het er erg druk en kun je nauwelijks een foto maken waar geen mensen opstaan.       

Voordat we dus het Nasriedenpaleis in kunnen hebben we gelegenheid om de andere delen te bekijken. Om 13.00 staan we bij de ingang van het Nasriedenpaleis en mogen eindelijk naar binnen. Het Nasriedenpaleis is prachtig, al die details van bewerkte muren, plafonds, tegels en deuren, erg mooi maar wel erg druk. Af en toe lukt het om een foto te nemen waar eens even geen mensen op staan.    

                

Bovenstaande foto's zijn allemaal in het Nasriedenpaleis gemaakt. Overal zie je de prachtigste details, we hebben er ruim een uur rond gekeken en hadden het toen wel gezien. We stonden tenslotte vanmorgen al om 7 uur bij de bushalte en ik was best wel moe van al dat geslenter en trappen lopen(in het Alcazaba). We hebben geen zin met de bus terug te gaan en nemen dus een taxi. We zijn even voor 3 uur weer terug op de camping.

De volgende dag willen we de stad even in, dan blijkt hoe we het gister getroffen hebben met dat mooie weer want het regent nu een beetje. Even na de middag nemen we toch de bus naar de stad, we willen naar de oude Moorse wijk Albaicin, die vlak naast het Alhambra ligt. Waar we gister uitgestapt zijn, lopen we nu een stuk richting centrum. Daar stappen we weer op een bus die naar de wijk Albaicin gaat. We rijden een behoorlijk stuk de stad door en rijden dan omhoog. We worden dan gewaarschuwd dat we er uit moeten. Je bent dan boven in de oude Moorse wijk met zijn smalle straatjes. We hoeven dan alleen maar naar beneden te lopen. Begin je vlak bij het Alhambra dan moet je omhoog lopen en weer terug. Boven in de wijk kijk je dus prachtig uit op het Alhambra. Inmiddels is het gelukkig weer droog geworden. Beneden gekomen wandelen we de stad door naar de bushalte en nemen de bus die ons weer naar de camping terug brengt.

 

 

 

 

 

 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...