Costa de la Luz

 

2009

Na Vejer gaan we naar de kust naar Barbate, een bekende plaats aan de Costa de la Luz. Tarifa en Gibraltar slaan we over, we denken dat het niet zo lang meer zal duren dat we, wegens omstandigheden thuis, naar huis gaan. We willen graag nog naar Sevilla vandaar dat we nu richting Cadiz gaan. Langs deze kust zie je veel pijnboombossen, maar uitzicht op de kust heb je niet. De parkeerplaatsen bij het strand liggen vrij verlaten en we zien regelmatig glas liggen van ingeslagen autoruiten.

Dus vinden we het niet veilig om hier te overnachten en we gaan naar Conil de la Frontera waar we overnachten op camping La Roseleda(met wifi!) en hier de huishoudelijke beslommeringen weer even kunnen waarnemen. Het is hier nog vrij rustig, toch zie je hier ook de vakantiedorpen langs de kust en kun je nergens aan de kust zo overnachten. We dachten bij Sancti Petri even onder Cadiz wat gevonden te hebben maar ook daar allemaal verbodsborden voor de campers. Ook de verkeersdrempels die je soms om de 50 m hebt zijn een ware ergernis. Dit is de kust voor de surfers er staat hier altijd vrij veel wind. Omdat we geen goede overnachtingsplek kunnen vinden rijden we maar door naar Cadiz.

 

 

Cadiz

Cadiz is een van de oudste steden van Europa en heeft een mooie oude binnenstad waar alles goed te belopen is. Overal in de smalle straatjes zie je de prachtige portieken van de huizen versierd met tegeltjes en de smeedijzeren hekken, daarachter zie je dan een binnenplaats met planten. Ook de balkons hebben veel hekken van smeedijzer. Een mooie binnenstad met mooie pleinen, leuke straatjes, gezellig om er even een wandeling door te maken.  

Plein bij de cathedraal.
 

 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...