Andorra

 

2009

 

Donderdag 19 maart zijn wij vertrokken en die eerste dag zijn we tot even boven Parijs doorgereden. De volgende dag zijn we na Parijs via de N20(route National) en A20 gegaan, allebei tolvrij. In Souillac hebben we op de camperplaats vlak bij het centrum overnacht. Daarna zijn we even voor Toulouse de peage opgegaan om snel en gemakkelijk Toulouse door te rijden. Na Toulouse zijn we de N20, de route nationaal, weer opgegaan deze loopt tot Andorra aan toe.

Omdat het zulk mooi weer was hebben we bij Pas de la Casa de route over de pas genomen, Col d' Envalira, en niet de toltunnel. De pas gaat tot 2400 m hoog en je hebt dan een prachtig uitzicht. Om 4 uur waren we op camping Casal in Canillo. Dit dorpje heeft 2 campings die vlak bij de skilift liggen. We zijn regelmatig op wintersport geweest in Andorra en ook eens in Canillo, maar dan in een hotel. Canillo ligt op 1500 m hoogte en je gaat met een lift omhoog en van daaruit kan je het skigebied in. Hier heb je 200 km aaneen gesloten pistes, een gebied dat we goed kennen. Nu dus voor de eerste keer met de camper. Dit ging goed, weinig last van sneeuw gehad in het dorp, de sneeuw ligt hier boven op de bergen. Je kunt ook niet naar het dorp terug skiën, je moet dus altijd heen en terug met de lift, wat prima werkt.

Camping Casal in Canillo.

Na 3 dagen skiën gaan we richting Barcelona, maar eerst gaan we nog even naar het klooster Montserrat, met de zwarte Madonna. We wilden op de camperplaats in Nevarcles overnachten, helaas konden we hier niet staan want er was een kermis. Daarom rijden we maar door naar Montserrat. We nemen de toegangsweg via Monistrol de Montserrat. Deze weg is spectaculair, gaat 10 km steil omhoog. Het klooster ligt boven in de bergen en kijkt uit over het dal ten oosten van de Sierra de Montserrat. Helaas waren we te laat om ook nog helemaal naar boven te gaan met de kabelbaan. Toen we omhoog reden zagen we langs de weg een parkeerplek, hier hebben we prima overnacht. Deze weg is zeer rustig, er was nauwelijks nog verkeer.

 

 

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...