Barcelona

 

2009

In Barcelona zijn we naar El Masnou gegaan, even ten noorden van de stad. Hier is een camping(camping El Masnou) vlak bij het station, zodat je een vrij snelle verbinding met het centrum van Barcelona hebt. Met een gecombineerde 10 rittenkaart voor trein en metro zijn we 's middags meteen de stad ingegaan. Eerst maar eens even over de Rambla gewandeld en door de wijk Bari Gotic die hier vlak achter ligt. Druk, maar wel gezellig, hier zie je overal de "levende" standbeelden staan. De volgende dag zijn we met de metro naar de Sagrada familia gegaan en naar Park Güell.

De Rambla ..
 

Twee bekende werken van architect Antoni Gaudi, hij begon met de bouw van de kerk in 1882. Er wordt nog steeds aan gewerkt, de verwachte opleverdatum is 2026. Daar wordt inmiddels al weer aan getwijfeld, gedeeltes die klaar zijn, zijn inmiddels al weer aan restauratie toe. We zijn met de lift naar boven gegaan, je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt helaas wel met de lift omhoog maar niet naar beneden, dan moet je dus al de trappen aflopen.

Detail boven de ingang van de Sagrada Familia.
 

's Middags zijn we naar Park Güell gegaan, oorspronkelijk bedoelt als een soort tuindorp maar tegenwoordig alleen maar een park. Omdat het voor mij te inspannend was al dat lopen, zijn we de volgende dag weer vertrokken. Een kort bezoek, maar we hebben toch even een indruk van de stad gekregen. En we hebben prachtig mooi weer gehad deze 2 dagen.

Nieuw

19/01/2024, 14:46
de-eifel 2023 Eind december hebben we een kleine trip van 2 weken gemaakt, via Brabant, Limburg naar de Eifel. 21 -12 zijn we vertrokken en 3-1 waren we...