Umbrië

Umbrië

2015

In september 2015 hebben we een rondreis in Umbrië gemaakt, het groene hart van Italië. We zijn 29 augustus vertrokken en waren 6 oktober weer thuis. We zijn via onze zoon en schoondochter in Duitsland eerst naar S.Lorenzo in noord Italië gegaan, een plekje waar het ons goed bevalt, ook voor wintervakantie.

Daarna zijn we begonnen aan de rondreis in San Marino, vervolgens ook een klein stukje van oost Toscane, o.a. Arezzo. Dan in Umbrië o.a. het Trasimeno meer, de bekende plaatsen Perugia, Orvieto. Ook wat minder bekende plaatsen en als laatste Assisi en Gubbio. Op onderstaand kaartje is de afgelegde route te zien, de rode punten geven de overnachtingspunten aan en in een enkel geval de bezienswaardigheid die we bezocht hebben.

Een mooie rondreis met zeer veel bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. Totaal hebben we 4141 km gereden. Tijdens de reis plaats ik verslagen op het gratis reis blog Reisavontuur.com. Hier zijn ook wat andere foto's te zien. Via onder staande link kom je altijd bij het laatst geplaatste verslag.

www.reisavontuur.com/van/ina-en-marinus

 

 

In de loop der jaren hebben wij diverse boeken aangeschaft waar we onze info uit halen. Voor deze reis heb ik gebruik gemaakt van de boeken:

De Groene Gids Toscane-Umbrië-de Marche van Lannoo(Michelin)

Dominicus Toscane/Umbrië

De Kosmos reisgids On the road Toscane-Umbrië, leuk boekje met rondrij routes.

De Duitstalige WOMO Band 12 Mit dem Wohnmobil durch Umbrien und die Marken.

Vaak koop ik de boeken 2e hands, uit oude boeken haal ik soms nog meer info dan uit de nieuwe. En natuurlijk de ACSI camperboeken en de Duitse Promobil Stellplatz Atlas Italien, deze heeft nl een handige overzichtskaart.