Italië-Sicilië 2023

2023

We zijn 8 april vertrokken en waren 29 juni weer thuis, totaal hebben we 5760 km gereden. Via Oostenrijk zijn we midden Italië door gereisd en na Napels/Salerno zijn we langs de kust naar Villa San Giovanni gereden. Daar met de pont overgestoken naar Massina met Mij. Caronte ticket €53. Rijd het laatste stuk via de autobaan dan kom je bij de boekingskantoren voor het kopen van een ticket!

In 2013 waren wij ook op Sicilië en hebben toen de hele kustroute gereden vandaar dat we ons nu beperken tot die stukken die we het mooist/interessants vonden. We hadden toen ook een andere aankomst haven nl Palermo.

Bij Messina zijn we langs de kust naar het zuid oosten gereden tot Sciacca en toen via de S624 omhoog richting Palermo/Monreale. Daarna zijn we vanaf S.Vito lo Capo weer richting Palermo gegaan en een stuk ten oosten van Palermo. Palermo vonden we destijds zeer de moeite waard maar omdat het al druk en warm is slaan we het over. In S.Vito lo Capo boeken we een ticket voor een overtocht op 22-6 naar Livorno, met hut, €396,50. Sicilië heeft geen camping onboard maar deze route heeft wel een gunstige vertrektijd en aankomsttijd in Livorno.

Na aankomst in Livorno hebben we Lucca en St.Lorenzen bij Bruneck bezocht, 2 plekken waar we al diverse keren waren.
De reis is op het reisblog Pindat.com bijgehouden waar heel veel foto bij de verslagen staan.

https://www.pindat.com/pindata/user/op.stap.met.ina.en.marinus/2023-04-09

.