Sicilië

2013

Zaterdag 13 april zijn we vertrokken voor een rondreis over Sicilië. We hebben voor 17 april een overtocht geboekt van Genua naar Palermo, een enkele reis deze keer. Voor de reizen naar Griekenland boekten wij altijd een retour maar daar was omboeken, eerder dus , geen enkel punt en ook zonder kosten. Op internet lazen we dat bij Grande Navi Veloci dit niet zo is. Aangezien we niet precies kunnen en willen plannen wanneer we weer terug gaan dus een enkele reis. Vanaf Palermo hebben we een rondreis gemaakt rechts om, met de klok mee dus.

Heel veel goede en recente informatie heb ik  uit het boekje: Ontdek het beste van Sicilie(Regio gids) wat ik een heel goed boekje vind. Het is de 1st druk van 2011-2012. Dit boekje geeft veel betere achtergrond informatie die recenter is dan de ANWB gids en de Capitool reisgids. Een aanrader voor wie naar Sicilië gaat. ISBN 978-90-6655-911-0

De terugtocht hebben we in San Vito lo Capo geboekt op 29 mei voor 5 juni van Palermo naar Genua. Toen hadden we nog een week de tijd voor het laatste stukje kust.

8 Juni waren we weer thuis, een reis van bijna 2 maanden en toaal hebben we 4576 km gereden waarvan ruim 2000 op Sicilië. Een mooie reis over een mooi eiland waar heel veel te zien is, vriendelijke mensen en erg lekker eten. 

 

Slideshow Sicilie

Sicilie