Sardinië

2014

We zijn 17 april vertrokken en waren 5 juni weer thuis. 22 April zijn we met de boot van Sardinia ferries vanuit Livorno vertrokken naar Golfo Aranci op Sardinië. We hebben alleen een heentocht geboekt(€ 164,96 incl. 2 maaltijden) en bijna aan het eind van de rondrit hebben we een terug overtocht geboekt in San Teodoro bij Pimeltours, ook weer met Sardinia ferries(€ 141,01 nu zonder maaltijden). 28 Mei zijn we weer vanuit dezelfde haven vertrokken naar Livorno.

In 5 weken hebben we tegen de klok in een rondrit over het eiland gemaakt. Op Sardinië hebben we 2118 km gereden , de hele reis 5474 km. Voor de overtocht in Livorno hebben we 4 dagen op een CP/camping in Lucca gestaan omdat dit vlak bij Livorno is. Terug zijn we via de Cinque Terre gegaan waar we 3 dagen op een camping in Deiva Marina gestaan hebben. Daarna hebben we nog een klein uitstapje naar de Harz gemaakt naar Wernigerode en Quedlingburg.

Het is een mooi eiland, zeker in deze tijd van het jaar met heel veel bloeiende bloemen, mooie baaien met mooie stranden. Maar wat een beetje tegenviel was de heel vaak aanwezige harde wind.

slideshow sardinie