vakantiesite van ina en marinus
2004September : Griekenland
Peloponnesos: Agios Nicolaos


In september zijn we 2 weken naar de Peloponnesos geweest in Agios Nicolaos. Dit is een klein authentiek vissersdorpje, het plaatsje bestaat voor het grootste gedeelte uit de kade langs de haven. Hier gebeurt het allemaal, het dagelijkse dorpsleven. 's Avonds nadat de laatste bus is langs geweest, om 8 uur, komt er een bord met verboden in te rijden en wordt de weg als terras gebruikt. Hier vind je dus geen massatourisme, alles kleinschalig en kneuterig.

Op de Peloponnesos kom je heel veel Byzantijnse kerkjes tegen met oude fresco's. Meestal is de deur los of je vindt de sleutel ergens in de muur "verstopt". We zijn ook nog naar Mistras geweest, de oude dode stad. Dit was vroeger de hoofdstad van het Byzantijnse rijk.

Het zuidelijkste stukje is de Mani, dit is kaal en ruig. Dit is het gebied van de bloedwraak. Op de binnen wegen zie je hier ieder verkeersbord doorboord met diverse kogelgaten. De huizen zijn hier als toren gebouwd zo kon men elkaar goed in de gaten houden en beschermen tegen aanvallers!Even ten noorden van Agios Nicolaos ligt Stoupa, dit is echt een touristisch dorp. Het is het dorp van Zorba de Griek die hier op het strand danste. Het achterland is hier behoorlijk bergachtig met mooie autenthieke bergdorpjes en heel veel wandelpaden, de kalderimi's(ezelpaden). We zijn ook naar de Koskarakaskloof gelopen, beneden in de kloof, die heel erg smal is, zie je boven je hoofd de Pigadiotoko brug. Een eeuwen oude brug van 11 meter lang, die ondanks de aardbevingen in dit gebied nog steeds in tact is.       Klik hier voor nog wat foto's.                           Terug naar Index