vakantiesite van ina en marinus
2004Mei : Griekenland
Lefkas: Nidri


In mei zijn we samen met Maartje en Mathieu een week naar Lefkas(Griekenland) geweest. Voor ons was het een weerzien want in september 2003 waren we hier ook al geweest, ook in Nidri. Maar wat een verschil met de natuur, als je nu de bergen in rijdt is het overal een explosie van bloemen. Omdat Lefkas aan de westkust van Griekenland ligt is het zoals al de Ionische eilanden vrij groen.We hadden 2 appartementjes in een zijstraatje van de hoofdstraat van Nidri. Het is wel het meest toeristische dorp van het eiland maar er is geen massa toerisme. In Nidri zelf zie je toch nog wel het griekse leven met de kleine authentieke winkeltjes, alhoewel dat ook minder wordt. Als er een groentewinkel of slager uit gaat komt er b.v. een souvenirshop voor terug.

Zo hadden we vreselijk gezocht naar het groentewinkeltje, waar het oude mannetje tot 's avonds 9 uur een kaartje op de toonbank legde en zijn vrouw op een stoel met een dorpsgenoot het plaatselijke nieuws doornam. Ik had hem toen heel leuk op de foto staan en wilde hem de foto geven. De winkel was gesloten, men was aan het verbouwen, het mannetje was dood. Zijn vrouw woonde nog achter de winkel en was zichtbaar aangedaan met de foto.

Ook zijn we weer bij Theodorus in het Poros geweest. In deze bergdorpjes lijkt het als of de tijd heeft stil gestaan, de winkel annex café ziet er nog net zo uit als 50 jaar geleden. Je komt hier ook de meest onverwachte dingen tegen. Een imker die bezig is met zijn bijenkasten, eem kudde geiten midden op de weg, het maken van houtskool, tot het doen van een wasje gewoon op de hand met een wasbord. In september zie je over de mensen bezig met het persen van de druiven voor hun eigen wijn. De kerkjes die je onderweg tegen komt zijn vaak open en zo kom je de mooiste dingen tegen van fresco's en iconastases.
Het enige nadeel van mei is, is dat het water echt ijs en ijskoud is dus
lekker zwemmen is er niet bij.        Klik hier voor nog wat foto's.                                           Terug naar Index