vakantiesite van ina en marinus
2004Januari : Andorra
Soldeu: Hotel Naudi


In januari zijn we een weekje naar Andorra geweest. We vlogen naar Barcelona en van daar uit is het nog 2½ uur met de bus naar Andorra. We verbleven in hotel Naudi in Soldeu.Het hotel keek uit op de piste en het was maar een paar minuten lopen naar de lift. Het gebied Soldeu-El Tarter ligt wat lager als het gebied Encamp-Pas de la Casa wat er aangrenst. Sinds 2004 is dit nu één gebied terwijl het daarvoor 2 aparte gebieden waren met één eigen skipas.


In Andorra kom je heel veel Russen tegen. Je ziet er zelfs af en toe teksten in winkels in het russisch. In de hotels is er op de tv zelfs russische film. Nederlands kom je nergens tegen. We zijn ook met de bus nog een keer naar Pas de la Casa gegaan om te winkelen. Dit is de grensplaats met Frankrijk, hier is dus het belastingvrije paradijs. Dat valt vies tegen vind ik, je ziet er alle grote merken maar toch nog voor een hoop geld. In principe moet alles er 19 % goedkoper zijn omdat er geen btw is.
Het eten en drinken is wel goedkoop, op de piste betaalden wij voor een lekkere grote beker cappuccino met slagroom € 2,10.Het gebied Soldeu heeft wat meer begroeing omdat het wat lager ligt. Bij Pas de la Casa-Grau Roig en Encamp skie je altijd boven de 1900 meter, dit gebied is dus kaler. In maart gaan we hier naar toe samen met Michiel en Sandra.


Klik hier voor nog wat foto's.
Terug naar Index